Vil aldri gi seg

Donald Trump er forberedt på kamp.

U.S. President Donald Trump arrives to address reporters about the 2020 U.S. presidential election results in the Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, U.S., November 5, 2020. REUTERS/Carlos Barria
U.S. President Donald Trump arrives to address reporters about the 2020 U.S. presidential election results in the Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, U.S., November 5, 2020. REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trump-kampanjen viser fortsatt ingen tegn på å erkjenne nederlag.

– Jeg kommer aldri til å slutte å kjempe for dere og for vår nasjon, skriver Trump på Twitter via valgkampstaben sin.

Han skriver at han kommer til å fortsette å kjempe for gjennomsiktighet i valgprosessen, og mener at dette ikke lenger handler om dette valget, men om integriteten til hele valgprosessen.

– Vi kommer til å forfølge denne prosessen med alle lovens virkemidler, for å garantere at det amerikanske folk har tillit til regjeringen, skriver Trump.

En anonym Trump-rådgiver sier til Fox News at presidenten ikke har noen planer om å gi seg med det første.

Har valgt spydspiss

New York Times skriver at Trump-kampanjen har ansatt David Bossie for å lede den juridiske kampen som kommer til å foregå i kjølvannet av dette valget.

Han skal altså være spydspiss i denne kampen.

De siste dagene har Trump-kampanjen gått til en rekke søksmål for å påvirke valgresultatet i forskjellige delstater. De har blant annet gått til søksmål for å få gjennomgå alle innkomne stemmer i flere delstater.

Biden utpekt som vinner

Tidligere fredag ettermiddag utpekte Decision Desk HQ, som leverer tall til blant annet Dagbladet, Joe Biden som vinner av presidentvalget.

Det skjedde etter at de konkluderte med at Biden vant i Pennsylvania, og dermed passerte den «magiske grensa» på 270 valgmenn.

Biden er ventet å holde en tale sent fredag kveld.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer