-  Vil aldri kysse en snuser igjen

En MMI-undersøkelse avslører at 94 prosent av Norges unge befolkning mener snusing er usexy. En av dem er Karine Dahl (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): -  For det første lukter det helt forferdelig, og det ser heller ikke særlig delikat ut. Lukta er verst. Den er som alkohol og gammel svette. Jeg får brekninger, sier Karine, som har hatt snusende kjærester.

Hun dumpet dem ikke på grunn av snusen, men positiv var snusingen ikke. Hun fraråder å kysse en snuser, og vil forsøke å holde seg unna menn som gjør det.

-  Det er målet mitt. Jeg kan iallfall garantere at jeg ikke kommer til å kysse noen som har snus i munnen, sier Karine Dahl.

Kynisk tobakksindustri

Hun mener tobakksgigantene har framkalt en kynisk mote som følge av den nye røykeloven.

-  Spesielt utbredt er dette blitt blant unge gutter, og det ser ikke ut til at de blir færre. I tillegg prøver man seg på jentene. Det er ikke snusen som produkt som lokker nye kunder, men det er følelsen av å være trendy, mener Kristiansands-jenta som nå er bosatt på Grünerløkka i Oslo.

Entydige resultater

MMI-undersøkelsen er utført på oppdrag for Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) blant nordmenn over hele landet i alderen 15 til 23 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer