- Vil aldri svikte oljefritt Lofoten

Bård Vegar Solhjell og SV klar til kamp.

SVIKTER ALDRI: Miljøminister Bård Vegar Solhjell lover kamp for et oljefritt Lofoten, mot Ap. Her sammen med SV-leder Audun Lysbakken.i klimaforliket. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SVIKTER ALDRI: Miljøminister Bård Vegar Solhjell lover kamp for et oljefritt Lofoten, mot Ap. Her sammen med SV-leder Audun Lysbakken.i klimaforliket. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bård Vegar Solhjell lover kompromissløs kamp for et oljefritt Lofoten.

Et skritt næmere oljeboring I går vedtok Aps landsmøte konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja. Mens Jens Stoltenberg forsikrer at det ikke er noen automatikk fra konsekvensutredning til åpning av felt, slår Solhjell fast at vedtaket et skritt nærmere oljeboring. -Helt klart. Det står i petroleumsloven at konsekvensutredning gjøres «med sikte på» oljeboring. Det er hele poenget med konsekvensutredning. Vi har enormt mye kunnskap om Lofoten, dermed bør det ikke være noe poeng å skaffe enda mer kunnskap. Tilhengerne av konsekvensutredning er jo også tydelige på at de ønsker et oljeeventyr i nord, sier miljøvernminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Klare fronter Han vil ikke komme med noe ultimatum om et oljefritt Lofoten for å fortsette i regjering med Ap og Sp. Men Solhjell sier:- Vi har nå fått avklarte standpunkter, og en ryddig og åpen situasjon. Frontene er er klare. Vi har sterke argumenter, og vi har vist to ganger før at vi forsvarer et oljefritt Lofoten. SV har nå fått en tydelig oppgave. Og SV kommer ikke til å svikte, sier Solhjell. Dersom de rødgrønne taper makten, er en største faren ifølge Solhjell at Høyre og Frp kan få Aps støtte i Stortinget til å gjennomføre oljeboring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer