Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil aldri utlevere Farouk Abdulhak

Rettssaken mot mannen som er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen, bør holdes i Jemen, mener landets ambassadør til Norge, som garanterer en rettferdig rettssak.

ETTERLYST FOR DRAP: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst.
ETTERLYST FOR DRAP: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju ambassadøren har gitt til Aftenposten om Martine-saken, garanterer han at drapssiktede Farouk Abdulhak vil pågripes om de får bevisene.

- Jeg henstiller innstendig til britisk politi, myndighetene i Storbritannia og Martine Vik Magnussens familie å gå med på at rettssaken mot Farouk Abdulhak gjennomføres i Jemen. England må legge fram beviser for en rettsinstans i Jemen. Når det skjer, vil Farouk arresteres og prosessen mot ham starte, sier Nageeb Ahmed Obeid, Jemens ambassadør til Norge, Sverige og Nederland.

Utlevering av egne borgere forbudt Martine Vik Magnussen (23) fra Nesøya i Asker ble drept natt til 14. mars 2008 i London. Britisk politi har siktet medstudenten Farouk Abdulhak, som rømte til hjemlandet samme dag, for voldtekt og drap.

- Paragraf 44 i vår grunnlov forbyr oss å utlevere statsborgere til andre land. Det gjelder også Farouk Abdulhak. Selv om Jemen og familien Abdulhak utsettes for press, vil vi aldri gi etter for utleveringskrav. Hovedmistenkte vil heller aldri forlate Jemen, sier Obeid til Aftenposten.

Ikke dødsstraff Ambassadøren sier også at dødsstraff ikke vil bli effektuert.

- Hvis Martines familie ikke ønsker en dødsstraff ved skyting effektuert, får Abdulhak en lang fengselsstraff om han dømmes, forsikrer Obeid, som sier han ønsker Martine-saken løst så raskt som mulig.

Marcus Rolandsen, leder av stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet, sier Martines familie og stiftelsen ikke under noen omstendigheter ønsker en rettssak i Jemen, og at det er mer uaktuelt enn noensinne. Martines far, Odd Petter Magnussen, ønsker en rettssak i Storbritannia.

(NTB)

DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Scanpix
DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media