KANDIDAT: Rachel Crooks hevder at hun ble seksuelt trakassert av Donald Trump. Nå stiller hun til valg i delstatsforsamlingen i Ohio. Dagbladet traff henne under en pengeinnsamling i Bellevue i Ohio. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
KANDIDAT: Rachel Crooks hevder at hun ble seksuelt trakassert av Donald Trump. Nå stiller hun til valg i delstatsforsamlingen i Ohio. Dagbladet traff henne under en pengeinnsamling i Bellevue i Ohio. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

Anklager Trump for seksuell trakassering

- Vil aldri være i et rom med Trump igjen

Rachel Crooks er én av 18 kvinner som anklager USAs president Donald Trump for seksuell trakassering. Nå er hun også blitt en av rekordmange kvinner som stiller til valg til høsten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BELLEVUE (Dagbladet): - Hver dag tenker vi at det ikke kan bli verre, og så blir det verre. Forhåpentligvis er bunnpunktet den dagen Trump er ute. Jeg kan ikke forestille meg en verre kandidat. Jeg håper det bare kan gå oppover herfra, sier Crooks til Dagbladet.

Hun sitter i en ærverdig gammel villa i Bellevue i Ohio og har nettopp gjennomført sin første lokale pengeinnsamling. Andre støttespillere i lokalsamfunnet mener hun er et friskt pust.

Den norskættede 35-åringen prøver å bli den første demokratiske kandidaten til delstatsforsamlingen fra det konservative, republikanske distriktet siden 1994.

Trump er blitt en rød klut for Demokratene over hele USA, og i høstens valg er det rekordmange kvinner som stiller til valg. Crooks ble kjent i USA da hun offentlig anklaget Trump for seksuell trakassering like før presidentvalget i 2016.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn