Vil alibisjekke siktede brødre fra Tøyen-drapet opp mot annet drap

Politiet vil vite hvor de var under Heimdal-drapet i fjor. Forsvarerne fnyser av teorien.

LIKE DRAP: Dette er åstedet fra Tøyen 2. august i fjor. Atle Bakke ble skutt med flere skudd på kloss hold. Drapet på Jamal Ahmed Shirwac i Heimdal i fjor skjedde veldig likt. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
LIKE DRAP: Dette er åstedet fra Tøyen 2. august i fjor. Atle Bakke ble skutt med flere skudd på kloss hold. Drapet på Jamal Ahmed Shirwac i Heimdal i fjor skjedde veldig likt. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Trondheim skal starte en ny etterforskning av drapet på Mahmed Jamal Shirwac (46) som ble drept på Heimdal i Trondheim 23. august i fjor.

Det bestemte førstestatsadvokat Bjørn Soknes ved Trøndelag statsadvokatembete i går.

Bakgrunnen for initiativet er drapet på Atle Bakke på Tøyen i Oslo 2. august i år. Bakke var svogeren til Shirwac. Bakkes søster Areta Hussein Ugas var gift med Shirwac i 22 år.

- Det er ikke slik at saken skal etterforskes helt på nytt. Vi mener riktig mann er dømt for drapet, men dette blir en begrenset etterforskning, sier Soknes til Dagbladet.

Vil alibisjekke brødreneHan sier at politiet skal avlegge rapport i begynnelsen av september.

I Oslo-saken er tre menn siktet for overlagt drap på Bakke. Ingen erkjenner straffskyld etter siktelsen. To av de siktede er sønnene til en mann som ble drept i Skien i 1994. Bakke er tidligere dømt for drapet.

Førstestatsadvokat Soknes sier at politiet vil prøve å kartlegge de to brødrenes bevegelser den 23. august 2008, da Shirwac ble drept på Heimdal. Dette for å finne ut om de to brødrene har noe som helst befatning med drapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer