«Vil alltid ha deg i tankene»

Venner samlet seg i går for å minnes den 18 år gamle jenta som døde i en trafikkulykke i Trøgstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRØGSTAD (Dagbladet): «Jeg prøver å trøste meg med de gode minnene, men å tenke på dem gjør det bare mye verre at du er borte. Jeg vil alltid ha deg i tankene mine».

Slik beskrives sorgen av en av vennene til den 18 år gamle jenta som omkom i en bilulykke i Havnås ved Trøgstad i Østfold i går. Brevet var plassert på minnestedet ved åstedet.

I 21.00-tida i går kveld var en gruppe på 50 og 60 ungdommer samlet i sorgen på ulykkesstedet:

-  De kom kjørende opp fra veien, og ble truffet omtrent her, sier politibetjenten.

Hun peker med lommelykta i asfalten og ungdommene følger med. Noen gråter, andre holder rundt hverandre.

Det lille samfunnet er rystet av den tragiske ulykken. På vei til skolen ble ei jente (18) drept, mens en annen (17) ble alvorlig skadd.

Omkom momentant

18-åringen hadde nettopp hentet venninna, og skulle kjøre ut fra oppkjørselen deres i 08.15-tida da den lille Golfen ble truffet av en sementbil.-  De ble truffet på venstre side, og føreren ser ut til å ha omkommet momentant, sier lensmann Tore Haugen til Dagbladet.

 SORG:  Venner av den avdøde 18-åringen plasserte i går blomster, lys og brev i veikanten der ulykken skjedde ved Trøgstad i Østfold. Foto: Lars Myhren Holand
SORG: Venner av den avdøde 18-åringen plasserte i går blomster, lys og brev i veikanten der ulykken skjedde ved Trøgstad i Østfold. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Passasjeren ble hardt skadd i ulykken og er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo, men tilstanden var i går stabil og hun var utenfor livsfare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kriseteam

Føreren av sementbilen og familien til de to jentene fikk i går behandling av et kriseteam. Ingen er ennå avhørt i saken.

-  Sjåføren er i en sjokktilstand, og blir tatt hånd om. Det har ikke vært aktuelt med noe avhør, sier lensmannen.

De som fikk den triste beskjeden først, var skolekameratene på Mysen videregående skole. -  Dette gjør et kraftig inntrykk på oss. Både elever og lærere er i sorg, sier inspektør Stein Eriksen.

Han samlet alle avgangselevene ved skolen i elevkantina til samtaler i går. Representanter fra PP-tjenesten, den lokale helsestasjonen, lærere og skoleledelsen var sammen med en prest og en ungdomsdiakon til stede for å snakke med elevene om det som hadde skjedd.

Støtter hverandre

I dag møter elevene på skolen, men det blir ingen ordinær undervisning.

-  Skolen er en viktig møteplass. I stedet for at elevene sitter hjemme, tror jeg det kan være fint at de møtes her. De er veldig flinke til å vise sorgen sin og støtte hverandre, sier Eriksen.

Årsaken til ulykken var i går uklar. Ifølge lensmannen er det en av bilførerne som ikke har sett seg for, men hvem dette er blir det opp til etterforskningen å avdekke.

-  Veien sementbilen kjørte på er ikke skiltet som forkjørsvei, men grusveien jentene kom fra er vesentlig mindre enn riksveien, sier Haugen.

Gårsdagens dødsulykke føyer seg inn i en rekke av flere alvorlige trafikkulykker de seineste åra der ungdom fra det samme området har vært innblandet. Flere av elevene har lang vei til skolen, og mange velger å kjøre bil i stedet for buss når de får førerkort.

-  Vi er generelt opptatt av trafikksikkerhet her på skolen, og hvert år er russen med på en trafikksikkerhetsdag der elevene får se konstruerte ulykker, sier Eriksen.