- Vil anerkjenne Israel

Den planlagte nye regjeringen i Palestina vil anerkjenne staten Israel, sier den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Palestinas president Mahmoud Abbas har uttalt på FNs generalforsamling at en ny regjering i landet vil anerkjenne staten Israel, skriver nyhetsbyrået AP.

Den Hamas-ledede regjeringen som vant valget i januar har nektet å anerkjenne Israel. Men den nye samlingsregjeringen som presidenten planlegger å innsette, skal holde de avtalene som tidligere er inngått mellom Israel og PLO.

- Jeg vil gjerne påpeke igjen at enhver fremtidig palestinsk regjering vil binde seg til alle avtalene som PLO har knyttet seg til, uttalte Abbas.

Dette inkluderer blant annet avtalen om gjensidig anerkjennelse fra 1993, som ble inngått mellom Yitzhak Rabin og Yasser Arafat. Den knytter blant annet de to statene til å forhandle om en permanent løsning for at Palestina og Israel kan eksistere side om side som to stater.

Hamas-regjeringens motvilje mot å anerkjenne Israel har ledet til internasjonale sanksjoner som har vært et hardt slag mot den palestinske økonomien. Etter stort internasjonalt press gikk Hamas i forrige uke med på å danne en koalisjonsregjering med Abbas\' moderate parti Fatah. Forhandlingene om den nye regjeringen har stått ganske stille i det siste, ettersom USA har presset hardt for å få Hamas til å anerkjenne den jødiske staten.

ANERKJENNER ISRAEL: En ny palestinsk regjering kommer til å anerkjenne staten Israel, uttalte president Mahmoud Abbas på talerstolen foran FNs generalforsamling torsdag. Foto: Scanpix
ANERKJENNER ISRAEL: En ny palestinsk regjering kommer til å anerkjenne staten Israel, uttalte president Mahmoud Abbas på talerstolen foran FNs generalforsamling torsdag. Foto: Scanpix Vis mer
- Vil anerkjenne Israel