- Vil anke dommen

Forsvareren til «Salma» (16) mener retten ikke har skjønt situasjonen hun var i da hun drepte moren sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Fire og et halvt års fengsel for drap på moren

Den 16 år gamle somaliske jenta som drepte moren sin med flere knivstikk i august i fjor, ble i dag dømt til fire og et halvt års fengsel for overlagt drap i Nedre Telemark tingrett.

«Salma», som 28. april fortalte sin dramatiske historie til Magasinet, mener hun er blitt forsømt av barnevern og skole etter en mislykket familiegjenforening. Da hun var 11, fikk jenta vite at hun hadde en biologisk mor i Norge som ville hente henne til landet fra Somalia.

Forholdet mor og datter imellom var vanskelig, og psykolog Hildegun Selle forklarte under rettssaken at «Salma» hadde prøvd alle muligheter for å løse situasjonen før den da 15 år gamle, gravide jenta knivstakk moren i familiens hjem på Ulefoss i Telemark 30. august i fjor.

- Ikke forstått hennes situasjon

Normalt er nedre strafferamme for overlagt drap 6 års fengsel, men straffelovens paragraf 55 åpner for å gå under minstestraff når siktede er under 18 år.

Forsvarer Sverre Ingram Andersen anbefaler «Salma» å anke dommen.

- Jeg har ikke hatt kontakt med henne etter domsavsigelsen, men jeg tror hun selv vil ønske en ankesak og en ny gjennomgang når hun får lese dommen, sier Andersen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer