<strong>BER OM ETTERFORSKNING:</strong> Nestleder Terje Bergsvåg i stiftelsen vil be Spesialenheten for politisaker om å  starte etterforskning av påtaleansvarlig  i Oslo etter dødsbrannen på "Scandinavian Star". Foto: Eivind Pedersen/Dagbladet
BER OM ETTERFORSKNING: Nestleder Terje Bergsvåg i stiftelsen vil be Spesialenheten for politisaker om å starte etterforskning av påtaleansvarlig i Oslo etter dødsbrannen på "Scandinavian Star". Foto: Eivind Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Vil anmelde etterforskningsledelsen

Stiftelsen som arbeider med katastrofebrannen på "Scandinavian Star" vil anmelde den norske etterforskningsledelsen for uforstandig tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Nestleder Terje Bergsvåg i stiftelsen Etterforskning av mordbrannen på «Scandinavian Star» sier til Dagbladet at det i løpet av helgen vil bli avklart mot hvem og hvorledes anmeldelsen skal formes.

- Vi har kontakt med advokat og politifaglige personer som skal hjelpe oss med dette, men det synes allerede klart at vi ønsker å få etterforsket påtaleansvarlig Nicolai Bjønnes av et uhildet organ. Det kan bli Spesialenheten for politisaker. Vi vil også vurdere å be om etterforskning av andre personer som hadde ansvar for etterforskningen av brannen på «Scandinavian Star», sier Terje Bergsvåg.

- Usant En ekspertgruppe, som har jobbet med denne saken for stiftelsen i lang tid, er samlet i Bergen for å gjennomgå dokumentasjonen de har samlet og hvilke konklusjoner de har kommet til.

- Vår informasjon tilsier at påtaleansvarlig Nicolai Bjønnes bevisst har uttalt seg usant om flere sentrale opplysninger i saken. Han har dreid i feil retning hele tiden, til tross for at han måtte vite bedre. Derfor ønsker vi å anmelde han for , sier nestleder Terje Bergsvåg.

Dagbladet har vært i kontakt med Nicolai Bjønnes og gitt ham muligheten for kommentar.

- Oppklart
- Jeg har funnet ut at jeg ikke skal uttale meg noe mer om den saken. En eller annen gang må også jeg være ferdig med den.

Bjønnes svarer slik på spørsmålet om hvorvidt han mener brannen ble oppklart med det arbeidet som politiet i de tre skandinaviske landene gjorde den gangen, at det er sannsynlighestovervekt for at det var danske Erik Mørk Andersen som stod bak:

- Ja.

Nicolai Bjønnes driver nå som privatpraktiserende advokat i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer