Vil anmelde politiet for vold

RV-leder Aslak Sira Myhre vurderer å anmelde politiet for behandlingen han fikk da han ble arrestert under demonstrasjonen i Oslo sentrum i går. - Politiet la meg i bakken og tråkket meg i hodet, sier Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RV-lederen har vært hos legen og fått konstatert hjernrystelse og mulig nakkeskade etter at han ble lagt i bakken og arrestert av politiet i går kveld. Sira Myhre var med i den voldsomme demonstrasjonen i regi av venstreradikale og Blitzere i Oslo.

- Politiet la meg i bakken, holdt meg i et effektivt grep, og tråkket meg på hodet, sier Myhre til Dagbladet :på nettet. Nå vurderer han å anmelde politiet for voldsbruken.

Vondt i hodet


- Jeg skal diskutere det juridiske med min advokat. Men dette er ikke lovlig. Og hvis det er lovlig, må det bli ulovlig, sier en opprørt RV-leder.

Han fikk seg en skikkelig støkk etter pågripelsen.

- Jeg har vært med på endel demonstrasjoner, men jeg har aldri blitt lagt i bakken på den måten. Jeg er ganske gåen, klager Myhre, som nå er sykemeldt i 6 dager. Men han gjør et untnak for Redaksjon 21 i kveld, der han skal være med i en debatt om gårdsagens hendelser.

Nekter å betale

Alle de 82 pågrepne demonstrantene ble løslatt i løpet av gårsdagen. 32 ble idømt bøter på 3000 kroner, deriblant Aslak Sira Myhre. Men han nekter å vedta boten. Tre av demonstrantene er siktet for vold mot politiet.