Vil anmelde politiet for vold

RV-leder Aslak Sira Myhre vurderer å anmelde politiet for behandlingen han fikk da han ble arrestert under demonstrasjonen i Oslo sentrum i går. - Politiet la meg i bakken og tråkket meg i hodet, sier Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RV-lederen har vært hos legen og fått konstatert hjernrystelse og mulig nakkeskade etter at han ble lagt i bakken og arrestert av politiet i går kveld. Sira Myhre var med i den voldsomme demonstrasjonen i regi av venstreradikale og Blitzere i Oslo.

- Politiet la meg i bakken, holdt meg i et effektivt grep, og tråkket meg på hodet, sier Myhre til Dagbladet :på nettet. Nå vurderer han å anmelde politiet for voldsbruken.

Vondt i hodet


- Jeg skal diskutere det juridiske med min advokat. Men dette er ikke lovlig. Og hvis det er lovlig, må det bli ulovlig, sier en opprørt RV-leder.

Han fikk seg en skikkelig støkk etter pågripelsen.

- Jeg har vært med på endel demonstrasjoner, men jeg har aldri blitt lagt i bakken på den måten. Jeg er ganske gåen, klager Myhre, som nå er sykemeldt i 6 dager. Men han gjør et untnak for Redaksjon 21 i kveld, der han skal være med i en debatt om gårdsagens hendelser.

Nekter å betale

Alle de 82 pågrepne demonstrantene ble løslatt i løpet av gårsdagen. 32 ble idømt bøter på 3000 kroner, deriblant Aslak Sira Myhre. Men han nekter å vedta boten. Tre av demonstrantene er siktet for vold mot politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer