Vil anmelde scene-sex

En KrF-politiker vil anmelde saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkestingsrepresentant og Kristelig Folkeparti-politiker Steinar Kristiansen sier han vil anmelde hendelsen hvis ingen andre går til anmeldelse i løpet av de neste dagene.

- Dette fremstøtet er forkastelig og frastøtende. Kristopher Schau viser her manglende dømmekraft og forakt for norsk lov. Dette er det heldigvis ikke bare konservative KrFere som reagerer på. Jeg håper inderlig at noen blant publikum våger å anmelde bandet, sier han.

- Dårlig forbilde

Kristiansen mener at Schau ødelegger sin mulighet for å være et godt forbilde for ungdom, og anbefaler at mannen aldri får besøke Quart-festivalen igjen. Han håper at mannen forvises fra norsk fjernsyn.

Paret ble kalt ut på scenen av Cumshots' frontmann Kristopher Schau etter at konserten var godt i gang. De kledde av seg og gjennomførte samleiet mens bandet fortsatte å spille. Da seansen var ferdig tok de imot applaus fra publikum og forsvant av scenen igjen. Deretter gjennomførte bandet resten av konserten.

- For å få fokus på et ekstremt viktig spørsmål må vi bruke ekstreme virkemidler, sa mannen som utførte stuntet, Tommy Holm Ellingsen (28), til NTB rett etter hendelsen.

Sammen med Leona Johansson (21) representerer han organisasjonen Fuck For Forest, som bruker nettopp slike stunts for å få oppmerksomhet rundt bevaring av regnskogen.

- Vi står 100 prosent for det vi gjorde. For to dager siden strippet vi på Aker Brygge i Oslo.

Stuntet skal ha vært planlagt i to måneder, men Kristopher Schau sa ikke noe til arrangørene om planene sine.

Anmeldt?

Politiet i Vest-Agder foretar seg ikke noe i forhold til bandet og Quart-festivalen før noen eventuelt anmelder forholdet fordi de føler seg krenket. Ifølge politiet var det natt til onsdag bare et par personer som hadde vært innom politistasjonen for å beklage seg, men ingen leverte inn noen anmeldelse.

Selv om det er forbudt å ha sex på offentlig sted i Norge, ble konserten ikke avbrutt.

Festivalsjef Toffen Gunnufsen sa tirsdag kveld til NTB at han ikke så hendelsen. Han vil derfor snakke med resten av ledelsen før det blir avgjort om saken eventuelt skal forfølges.

Blir tatt opp

Ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) i Kristiansand var tirsdag kveld mildt sagt lite fornøyd med sexstuntet.

- Jeg blir veldig lei meg. Dette er en spennende musikkfestival med mange mindreårige. Da skal ikke slikt som dette forekomme, sa han til NTB.

Kristopher Schau og Cumshots var derimot svært fornøyde med stuntet.

- Vi har god samvittighet. Det var deilig å gjøre noe godt for landet. Norge har tross alt tradisjon for å ta miljøspørsmål på alvor. Bellona er utdatert, nå har vi brakt miljøvern tilbake til der det var tidlig på 1990-tallet, sa Kristopher Schau til NTB etter konserten.

(NTB)