Vil åpne «Bitcoin-bordell»

Omstridt valuta på vei inn i sex-markedet.

 BORDELL:  Bitcoin er på vei inn i bordellvirksomheten, skriver The Daily Dot.  Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix
BORDELL: Bitcoin er på vei inn i bordellvirksomheten, skriver The Daily Dot. Illustrasjonsfoto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Birmingham kan nå bli den første byen i hele verden som åpner et såkalt «Bitcoin-bordell».

Det er Daily Dot som skriver at Passion VIP, i Englands nest største by, vurderer bordellvirksomhet finansiert av Bitcoins.

Sex-markedet Avisa skriver at flere Bitcoin-entusiaster synes det er merkelig at Bitcoin i seg selv ikke har spilt en rolle i sex-markedet tidligere. I gambling- og narkotikamarkedet har det vært «normalt» med Bitcoin som en valuta i en årrekke.

Bitcoin er en omstridt digital valuta. FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet - flere Bitcoin-entusiaster hevder at det ikke er en valuta, og at det amerikanske finanstilsynet dermed ikke kan straffe den som velger å bruke det.

Bitcoin eksisterer kun i den virtuelle verden, er løsrevet fra alle former for tradisjonelle sentralbanker og er helt anonym.

Slik fungerer Bitcoin-betalingen Det vil ikke være store forskjeller på et «Bitcoin-bordell» og «vanlig» bordell. Det fungerer ved at man fastsetter en avtalen og legger inn en bestilling.

Når kundens Bitcoin-betaling er behandlet, av for eksempel Passion VIP, som The Daily Dot trekker fram i dette tilfellet, settes det opp et tidspunkt for når avtalen finner sted.

Når avtalen er bekreftet blir man enige om pris - forskjellen i sluttfasen er at man nå kan betale med Bitcoins, framfor kredittkort eller kontant. Bitcoin varierer i verdi etter kurs, men i dag er èn Bitcoin verdt litt over 700 kroner.

Gambler donerte Bitcoins Tidligere har Dagbladet skrevet om fryktløse «Nakowa» som på bare én helg med massiv gambling, vant nærmere 11.000 Bitcoins.

Det er i henhold til dagens kurs like i underkant av åtte millioner norske kroner.

I ettertid har gambleren, sammen med gamblingsselskapet, donert bort 7200 dollar til SeansOutpost. Det er en uavhengig organisasjon i Florida, med formål om å hjelpe hjemløse - som drives på Bitcoins.

SeansOutpost har bygget seg opp på Bitcoins og for ikke lenge siden kjøpte de seg inn i eiendomsbransjen.

Det er for øvrig usikkert når bordellet i Englands nest mest folkerike by vil bli åpnet.

 MYE BLEST:  Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.
MYE BLEST: Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart. Vis mer