Vil åpne for å straffe mediene for lekkasjer

Riksadvokat Tor Aksel Busch etter alle 22. juli-lekkasjene.

Riksadvokat Tor Aksel Busch vil åpne for å kunne straffe media for å formidle lekkasjer av taushetsbelagt materiale. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
Riksadvokat Tor Aksel Busch vil åpne for å kunne straffe media for å formidle lekkasjer av taushetsbelagt materiale. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå åpner han for at media kan straffeforfølges for å videreformidle informasjon de har fått gjennom at andre har begått etstraffbart brudd på taushetsplikten.

I høringssvar til Medieansvarsutvalgets utredning skriver Busch at «det ikke nødvendigvis er opplagt» at medias formidling av opplysninger de har fått tilgang til ved brudd på taushetsplikt, bør skje straffefritt.

Riksadvokaten skriver videre:

- Riksadvokaten antar at en nærmere vurdering av dette spørsmålet vil tvinge seg fram med utgangspunkt i erfaringene etter 22. juli. Dette spørsmålet blir særlig aktuelt dersom metodeutvalgets forslag om å innføre en generell lovbestemt og straffesanksjonert taushetsplikt for advokater, blir vedtatt.

- Bør utredes Konstituert førstestatsadvokat Guri Lenth forklarer bakgrunnen for uttalelsen.

- Vi mener man bør se nærmere på om det bør være straffbart for mediet å formidle opplysninger det har fått gjennom at andre har begått et straffbart brudd på taushetsplikt, sier Lenth til Dagbladet, og legger til:

- Vi har ikke konkludert, men mener spørsmålet bør utredes. Og det er heller ikke gitt at en eventuell straffebestemmelse skal være helt generell og uten unntak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer