Hellas vil åpne for turisme i sommer

Vil åpne for turister 1. juli

Hellas' statsminister håper å ønske turistene tilbake til sommeren.

ÅPENT FOR SOMMERFERIE? Hellas' statsminister vil ha turistene tilbake. Foto: Kite_rin / Shutterstock / NTB scanpix
ÅPENT FOR SOMMERFERIE? Hellas' statsminister vil ha turistene tilbake. Foto: Kite_rin / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset fortsetter å spre seg som ild i tørt gress i store deler av verden, men i store deler av Europa ser pandemien ut til å ha bremset noe opp.

Dette gjelder blant annet Hellas, som har 2 663 registrerte virustilfeller og 147 dødsfall.

Europa er fortsatt under strenge reiserestriksjoner.

Men Hellas' statsminister, Kyriakos Mitsotakis, mener ferieparadiset kan åpne opp for turisme igjen denne sommeren. Han er optimistisk etter at landets strenge lockdown ser ut til å ha holdt dødstallene lave.

Han sier imidlertid at turismen kan bli annerledes enn tidligere år. Hvis alt går som planlagt, håper Mitsotakis at landet kan åpne for turister 1. juli.

- Turistopplevelsen kan bli noe annerledes enn hva vi har sett tidligere. Det er mulig at ingen barer åpner, og at vi ikke kan ha store folkeansamlinger, men du kan fortsatt ha en fantastisk opplevelse i Hellas, sett at pandemien er på vei ned, sier Mitsotakis, ifølge CNN.

Han håper det kan utføres tester som hindrer at viruset spres med turistene. Akkurat nå såkalt «screenes» enhver som ankommer landet fra utlandet, for covid-19.

Hellas er avhengige av turismen, faktisk står den for 20 % av landets årlige inntekter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer