Oslo-skytingen:

Vil åpne igjen søndag

Utestedet der to personer ble drept natt til lørdag, åpner trolig igjen søndag.

ÅSTEDET: Natt til lørdag ble to stamkunder drept på uteserveringen på baren Per på hjørnet. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
ÅSTEDET: Natt til lørdag ble to stamkunder drept på uteserveringen på baren Per på hjørnet. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ønsker baren Per på hjørnet å gjenåpne, etter at to stamkunder ble brutalt drept på stedet natt til lørdag. Det opplyser de til Dagbladet.

Også nabobaren Herr Nilsen har fått tillatelse av politiet til å åpne søndag etter de omfattende krimtekniske undersøkelsene.

Lørdag kveld er sperringene rundt Per på hjørnet fjernet. Dagbladet var de første som fikk komme inn på åstedet lørdag kveld.

TERROR: Slik var hendelsesforløpet under masseskytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni 2022. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

De ansatte hadde akkurat fått komme inn og hadde feiet bort den store mengden glasskår etter at ei av rutene på uteserveringen ble knust av den terrormistenktes kuler.

Inne på puben har politiet røsket opp en rekke av sittebenkene på jakt etter krimtekniske spor. Puben bærer stort preg av marerittet natt til lørdag, med knuste glass og endevendte bord og stoler.

De to drepte var menn i 50- og 60-åra. De var tett med personalet og de andre stamkundene, ifølge en av dørvaktene på utestedet. Den ene av dem var også ofte å se på nabo- og homsebaren London.

Like etter å ha skutt mot uteserveringen på Per på hjørnet skal den drapsmistenkte Zaniar Matapour (42) ha beveget seg i retning utestedet London like nede i gata og skutt mot lokalet.

London holder stengt inntil videre og er fortsatt sperret av lørdag kveld.

SPERRET AV: Flere ble skutt utenfor London pub, som fortsatt er sperret av lørdag kveld. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
SPERRET AV: Flere ble skutt utenfor London pub, som fortsatt er sperret av lørdag kveld. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

21 personer ble skadd, ti av dem alvorlig.

Matapour ble pågrepet klokka 01.19 og er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger etter skytingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer