Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil arrangere ekteskap i England

Den engelske ministeren David Blunkett har bedt innvandrerne om å gifte seg i England. Dét skulle han ikke ha gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske statistikker viser at nærmere halvparten av ekteskapene som inngås av unge norsk-pakistanere, inngås mellom fetter og kusine. De siste ukene har det vært kraftig fokus på hvordan foreldre i innvandrermiljøene henter brud eller brudgom til barna sine i hjemlandet. Foreldrene er redde for at barna deres skal bli for norske, eller at de skal miste verdier og religion. Ekteskap mellom nordmenn og barn av førstegenerasjons innvandrere er fremdeles sjelden.

I England har innenriksminister David Blunkett gått så langt å be innvandrere om å slutte å reise til hjemlandet for å finne ektefeller til barna sine.

- Det har vært tradisjon for at personer med bakgrunn i Asia ønsker å bringe ektefeller fra arrangerte ekteskap til Storbritannia, sier Blunkett.

I stedet vil han innvandrerforeldrene skal se seg om i England når ekteskap skal arrangeres.

Engelske innvandrerorganisasjoner er forbannet og slår hardt tilbake mot Blunkett:

- Dette viser at han ikke vet noe om indisk kultur, sier et ungt ektepar til The Mirror.

- Dette sender feil signal til asiatiske miljøer om at de ikke er del av den britiske normen, sier Milena Buyum i National Assembly Against Racism.

- Det er vanvittig å fortelle etablerte samfunn hvem de skal gifte seg med og hvem de ikke skal gifte seg med.

Men Blunkett blåser i kritikken:

- Unge asiatiske kvinner som er vokst opp i England, ønsker å kunne gifte seg med noen som snakker deres språk, som har blitt utdannet som dem og som har de samme sosiale holdningene. Dette er viktig for fremtidig sameksistens.

Blunkett mener at han blir utsatt for motsatt rasisme når han nå blir kritisert:

- Hvis man er hvit middelklasse, kan man ikke si noe som helst som kan irritere en som er svart eller asiatisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling