Vil arrestere Brorskapets leder

Siktet for å ha oppfordret til voldshandlingene som mandag krevde over 50 menneskeliv i Kairo.

VIL PÅGRIPE HAM:Statsadvokaten i Egypt har fattet beslutning om å pågripe den øverste lederen for Det muslimske brorskap, Mohamed Badie.Foto: Mohamed Nureldin Abdallah/ Reuters
VIL PÅGRIPE HAM:Statsadvokaten i Egypt har fattet beslutning om å pågripe den øverste lederen for Det muslimske brorskap, Mohamed Badie.Foto: Mohamed Nureldin Abdallah/ ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Egypt har fattet beslutning om å pågripe den øverste lederen for Det muslimske brorskap, Mohamed Badie.

Brorskapets øverste leder er siktet for å ha oppfordret til voldshandlingene som mandag krevde over 50 menneskeliv i Kairo. Brorskapet har anklaget hæren for å stå bak drap på demonstranter, mens myndighetene har anklaget islamistene for å angripe soldatene.

Flere andre ledere fra Brorskapet, blant annet Essam al-Erian og Mohammed al-Beltagi, er besluttet pågrepet. Talsmann Gehad El-Haddad fra gruppen beskriver de nye anklagene som et forsøk på å stanse Brorskapets demonstrasjoner mot hærens inngripen i egyptisk politikk. Han sier at flere av Brorskapets ledere nå befinner seg ved Rabaa Adaweya-moskeen i det nordøstlige Kairo, der islamistbevegelsens tilhengere i flere dager har demonstrert.

Samtidig opplyser egyptiske myndigheter overfor AFP at den avsatte presidenten Mohamed Mursi er på et «trygt sted» av hensyn til «hans egen sikkerhet», og at han foreløpig ikke er siktet.

- Han blir behandlet med respekt, sier Badr Abdelatty i Egypts utenriksdepartement.

(NTB)