Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil arrestere innbruddstyver for Madeleines (3) forsvinning

Britisk politi mistenker tyvene for en nøkkelrolle i Madeleine McCanns forsvinning.

FORSVINNINGSDAGEN: Dette bildet av Madeleine McCann ble tatt samme dag som hun forsvant, den 3. mai 2007. Bildet ble frigitt av familien McCann tre uker senere. Foto: AFP
FORSVINNINGSDAGEN: Dette bildet av Madeleine McCann ble tatt samme dag som hun forsvant, den 3. mai 2007. Bildet ble frigitt av familien McCann tre uker senere. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lister over mobilsamtaler viser at tre portugisiske innbruddstyver foretok en mengde telefonsamtaler til hverandre i timene etter at den gang tre år gamle Madeleine McCann i mai 2007 forsvant fra Praia da Luz hvor familien ferierte på Algarve-kysten.

Nå har britisk politi oversendt portugisiske myndigheter en anmodning om å få arrestere dem, skriver britiske Mirror.

Det kan bli de første arrestasjonene siden britisk politi i 2011 satte opp «Operation Grange» for å gjennomgå den resultatløse etterforskningen.

- Overså spor - Kate og Gerry vil ikke bygge opp håpene for mye, men de innser at det kan være et betydningsfullt nytt spor, sier en talsmann for foreldrene Kate og Gerry McCann.

Ifølge Mirror gjorde britiske polititjenestemenn seg i går klare til å sette seg på et fly til Algarve-kysten.

De håper å få avhøre innbruddstyvene, som skal ha brutt seg inn i en annen ferieleilighet noen dager før Madeleines forsvinning, og forstyrret et barn. Dette innbruddet ble oppdaget av foreldrene, og tyvene stakk av.

Selv om informasjonen om innbruddstyvene ble registrert, mener britisk politi ifølge Mirror at de portugisiske etterforskerne har oversett det som kan være et viktig spor.

Krangler med foreldrene Portugisisk politis etterforskning av forsvinningen har til nå mislyktes fullstendig, og det har oppstått et betent motsetningsforhold til Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann.

Foreldrene har saksøkt politisjefen som var ansvarlig for den tidlige etterforskningen, Goncalo Amaral (54), etter at han i ei bok rettet mistanken mot dem.

I forrige uke sa Amaral til Dagbladet at han nå lever fra hånd til munn.

- Det er vanskelig å akseptere at jeg skal leve slik bare fordi jeg gjorde jobben min, sa Amaral til Dagbladet.

Dyr etterforskning Ifølge Mirror er portugisisk politi lite interessert i å samarbeide med sine britiske kolleger, og det pågår derfor diplomatiske sonderinger for å sikre at britisk politi kan utføre etterforskningsskritt i Portugal.

Hele 37 politifolk deltar i følge Mirror i London-politiets «Operation Grange», som i april i fjor nådde en kostnad på 4,5 millioner pund - over 45 millioner norske kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media