Vil «arve» erstatning

Ei mor krever 200 000 kroner i erstatning, etter at sønnen ble utsatt for en usedvanlig grov voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn på henholdsvis 30 og 26 år fra Østfold er tiltalt for voldtekten.

Bakgrunnen for at mora mener at nettopp hun har krav på erstatning fra de tiltalte, er at sønnen, etter det påståtte overgrepet, har dødd. Dette skjedde derimot ikke som en følge av mishandlingen.

Forsvarer Sverre Næss sier til Dagbladet at han vil motsette seg at mora eventuelt blir tilkjent erstatning etter sønnen.

Ikke hjemmel

-  I dette tilfellet må det være snakk om et personlig krav som ikke kan overføres til ei mor. Det kan ikke arves, sier advokat Næss.

Det oppsiktsvekkende erstatningskravet skal etter planen prosederes i Borgarting lagmannsrett i Sarpsborg i dag av bistandsadvokaten.

Den påståtte voldtekten skal ha funnet sted i Askim 12. april 2002, og offeret ble liggende på sykehus i ei uke som følge av skadene.

Ifølge tiltalebeslutningen ble offeret slått flere ganger i hodet og på kroppen, blant annet med ei eksospotte, en hammer og en trekjepp. Deretter skal han ha blitt teipet over ansiktet og rundt håndledd og ankler, før det angivelig ble gjennomført en voldtekt.

Hull i hånda

Av legerapporten går det fram at offeret som følge av mishandlingen blant annet fikk kraftige bloduttredelser flere steder på kroppen, hevelser i ansiktet og munnen, knekt tann og brudd i høyre hånd.

Statsadvokatens tiltalebeslutning omfatter dessuten en rekke andre alvorlige forhold. Et annet offer skal ha fått boret hull gjennom høyre hånd med en elektrisk drill.