Vil at Allah «ødelegger» kronprins Haakon og at det skal være smertefullt

Politiet etterforsker en trusselvideo mot Stoltenberg, Støre og kronprinsen i forbindelse med en demonstrasjon mot norsk Afghanistan-engasjement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet og Stortinget har mottatt en søknad fra organisasjonen «Muslimer mot okkupasjon», der de ber om å demonstrere for at norske soldater bør dra ut av Afghanistan. Demonstrasjonen skal pågå 20. januar fra 14 til 16.

Demonstrasjonen organiseres fra Facebook-gruppa «DEMONSTRASJON: NORSKE SOLDATER UT AV AFGHANISTAN», som har 1600 medlemmer. I natt ble en video lagt ut på demonstrasjonens Facebook-side som viser bilder av statsminster Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon. I tillegg er det en rekke bilder av norske soldater, samt en norsk soldatbegravelse.

Gjennom hele videoen synger en stemme koranvers som satt sammen med bildene kan oppfattes om trusler mot samfunnstoppene.

Dagbladet har vært i kontakt med han som står som ansvarlig søker for fredagens demonstrasjon. Han ønsker ikke å kommentere videoen overhodet.

- Du får se på fredag, sier mannen.

I søknaden til Stortinget om å få holde demonstrasjonen anslår arrangøren at det kommer 5-700 personer.

Politiet etterforsker Politiet er i gang med å etterforske det de oppfatter som en trusselvideo.

- Jeg har ikke selv sett videoen, men vi jobber med saken. Jeg har fått høre at det eksisterer en video med trusler mot Stoltenberg, Støre og kronprinsen. Trusler er straffbart i Norge og videoen kan bli etterforsket, sier Snorre Haugen, innsatsleder og planlegger i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Foreløpig tyder alt på at demonstrasjonen vil finne sted som planlagt.

- Problemstillingen er at det ligger en video på YouTube, og vi kan ikke uten videre knytte den til arrangøren per nå. Men vi må følge med på hva som skjer, og de som har lagt ut en slik video kan bli etterforsket, sier Haugen.

«Islam for Norge» I beskrivelsen av videoen på Youtube, heter det:

«Norge med et samlet Storting er medvirker av okkupasjon av Afghanistan og aktiv vært engasjert i krigen i mer enn 10 år. De norske soldatenes tilstedeværelse (sammen med andre utenlandske nærvær) i Afghanistan har destabilisert det Afghanske/Pakistanske området og ført til usikkerhet tilbake hit, som faktisk kan føre til hjemmeværende opprørere på grunn av Norges krigføring i Afghanistan. Faktum er at stabilitet vil aldri bli oppnådd i Afghanistan (eller andre Musimske land) ved tilstedeværelse av utenlandske styrker som bomber Muslimer, dreper Muslimer og er involvert i tortur.

Det er obligatorisk for oss Muslimer å hjelpe våre brødre og søstre i Afghanistan og andre steder med det vi kan fra rikdom, personer, meninger og uttalelser, og å hjelpe dem mot undertrykkelse og angrep fra fienden. Og den laveste graden av Imaan er å avsky fra hjertet noe ondt og avskyelig.»

Personen som la ut videoen på Facebook, har et profilbilde av et norgeskart med teksten «Islam for Norge».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer