VIL BEVÆPNE ALLE PILOTENE: Den republikanske senatoren Rand Paul ønsker at alle amerikanske piloter skal bære våpen. Foto: AP Photo/Gregory Bull/NTB Scanpix
VIL BEVÆPNE ALLE PILOTENE: Den republikanske senatoren Rand Paul ønsker at alle amerikanske piloter skal bære våpen. Foto: AP Photo/Gregory Bull/NTB ScanpixVis mer

Vil at alle piloter skal bære våpen

Amerikansk senator mener det er den mest kostnadseffektive måten å hindre terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske senatoren Rand Paul kritiserer regjeringen for manglende satsning på selvforsvar, og mener man ved å ikke bevæpne pilotene sender et signal til terrorister verden rundt.

- Jeg er opptatt av hva som er den mest kostnadseffektive måten å forebygge et nytt 11. september-angrep. Jeg ønsker at alle piloter skal være bevæpnet, sier senatoren.

Omstridt Uttalelsen kom han med på Fox News under en debatt om et lovforslag som ønsker å effektivisere prosessen med piloters bæretillatelse, skriver Huffington Post.

Etter 11. september 2001 ble det opprettet et omstridt program kalt «Federal Flight Deck Officer» som skulle gjøre det mulig for piloter på rutefly å bevæpne seg.

Den gangen var ikke ideen at alle piloter skal være bevæpnet, men det er det Rand Paul nå tar til orde for.

- Mens presidenten har tatt til orde for å droppe dette programmet, kommer piloter til meg hele tida og sier at det er for vanskelig å få tillatelse, sier Rand.

Ønsker bevæpning utenfor cockpit Bevæpning av piloter er et omstridt tema, og det har oppstått situasjoner der en våpen har blitt avfyrt ved et uhell i cockpiten.

I 2012 tok pilotene som er en del av programmet til orde for at piloter kan være bevæpnet også på utsiden av cockpiten. For med dagens regler kan ikke pilotene engang gå på do med våpenet.

Marcus Flagg i foreningen for bevæpnede piloter i USA sier at de ønsker å ha våpenet i hylster, slik at de også kan være bevæpnet i terminalen og andre steder.

VIL BEVÆPNE ALLE: Senator Rand Paul vil at alle piloter på passasjerfly skal bære våpen. Foto: AP Photo/Lauren Victoria Burke/NTB Scanpix
VIL BEVÆPNE ALLE: Senator Rand Paul vil at alle piloter på passasjerfly skal bære våpen. Foto: AP Photo/Lauren Victoria Burke/NTB Scanpix Vis mer