Tidligere departementsråd med nytt sykelønnsforslag:

Vil at alle som ikke er alvorlig syke, må møte på jobben

Tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle foreslår at alle som ikke er alvorlig syke må møte på jobben. I tillegg mener hun at alle syke bør ha en «bli frisk»-plan for å få sykepenger.

VIL TENKE NYTT: Tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle vil gjøre noe for å få ned sykefraværet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL TENKE NYTT: Tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle vil gjøre noe for å få ned sykefraværet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Fraværet går ikke ned, og nå må vi prøve noe nytt for å få folk raskere tilbake i jobb, sier tidligere departementsråd i Helsedepartementet Anne Kari Lande Hasle til VG.

Sykefraværet i Norge koster skattebetalere og arbeidsgivere 65 milliarder kroner i året. Hasle foreslår et nytt tiltak.

– Alle som har vondt i ryggen, brukket en arm eller har lettere psykiske plager, skal ha en personlig plan for rehabilitering. Og uten en slik plan, skal det ikke utbetales sykepenger, foreslår hun.

Statssekretær Christl Kvam (H) i Arbeids- og sosialdepartementet sier dagens regelverk og system er godt nok.

– I dag skal alle sykmeldte ha en oppfølgingsplan senest innen fire ukers sykefravær. Videre stiller regelverket tydelige krav til arbeidsgivers tilrettelegging og medvirkning og aktivitet fra den sykmeldtes side, sier Kvam.

Førstesekretær i LO, Peggy Hessen Følsvik, er enig med Kvam.

– Vi forholder oss til at dagens IA-avtale, hvor sykelønnsordningen ikke kan endres, løper til 2017. Man kan gjerne diskutere dette, men LO er alltid klar til kamp, og kommer til å slåss det vi kan for å beholde dagens sykelønnsordning, sier hun. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer