Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil at Anders Myrvold skal sone 30 dager i fengsel

Skal ha slått gjester med hockeykølle på utestedet Lorry og forsøkt å bite politimann under pågripelsen.

PÅSTAND OM UBETINGET FENGSEL: Påtalemyndigheten mener Anders Myrvold bør sone 30 dager i fengsel etter ishockeykølle-episoden på utestedet Lorry tidligere i år.
Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
PÅSTAND OM UBETINGET FENGSEL: Påtalemyndigheten mener Anders Myrvold bør sone 30 dager i fengsel etter ishockeykølle-episoden på utestedet Lorry tidligere i år. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag gikk rettssaken mot ishockeyspilleren Anders Myrvold i Oslo tingrett.

Aktor Bente Lind la ned påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for hockeyprofilen, skriver Asker og Bærums Budstikke på nett.

Myrvold er tiltalt for blant annet vold en mot offentlig tjenestemann da han skal ha forsøkt å bite en politimann da han ble pågrepet på utestedet Lorry i Oslo 13. august i år.

- Jeg har aldri forsøkt å bite noen. Det er rein løgn hvis han sier jeg forsøkte å bite ham. Jeg var frustrert og følte en skikkelig håpløshet, men jeg utøvde aldri noen vold, forklarte Myrvold i retten, skriver Budstikka.

«Er du en apekatt?» Budstikka skriver at Myrvold innrømmet å ha spurt den ene politimann: «Er du en apekatt?», men benektet at det var rasistisk motivert overfor den mørkhudede politibetjenten.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i hva han legger i det, men oppfattet det som fornærmede, sa politimannen i retten.

Ifølge politiet skal Myrvold ha oppført seg utagerende med en hockeykølle på utestedet. Han skal ha slått med hockeykølla mot en kokk på stedet. Myrvold skal ha vært full og ustø, forklarte polititjenestemennene som kom til stedet.

Myrvold forklarte, ifølge avisa, at han skulle signere en hockeykølle som en kamerat hadde med seg. Hockeyprofilen nektet for at han har slått noen med den.
- Trodde det var skjult kamera - Det var derfor helt uforståelig da politiet dukket opp. Jeg trodde det var skjult kamera, sa Myrvold i retten.

Myrvolds forsvarer, advokat Øystein Storrvik, mener bakgrunnen for pågripelsen er vag og at det må komme tiltalte til gode.

- Saken starter med noe som det er tvil om er uhell eller ikke. Dette er en sak som er blitt blåst opp fra ende til annen, sa Storrvik i retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!