KrF vil utvide røykeloven

Vil at det skal bli ulovlig å fyre opp røyken utendørs

15 år etter at KrF fikk innført røykeforbud inne Norge, mener partiet det er på tide at det også blir ulovlig fyre opp sigarettene utendørs.

KAN DETTE BLI FORBUDT? KrF mener at det burde bli ulovlig å fyre opp en røyk utendørs hvor ikke-røykere ikke har mulighet til å gå vekk. Foto: NTB Scanpix
KAN DETTE BLI FORBUDT? KrF mener at det burde bli ulovlig å fyre opp en røyk utendørs hvor ikke-røykere ikke har mulighet til å gå vekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De plassene hvor ikke-røykerne ikke har mulighet til å gå vekk, der ønsker vi at det skal være røykeforbud, sier nestleder Olaug Bollestad i KrF til TV 2.

Nestlederen i Kristelig Folkeparti, er også leder I Stortingets helsekomité. Hun mener det er på høy tid at dagens forbud mot å røyke innendørs også utvides til å gjelde områder utendørs der ikke-røykere blir utsatt for passiv røyking.

- Det er felles lekeplasser, innganger til stasjonsbygninger, det er innganger til handlesenter, det er innganger til sykehus, det er arenaer hvor man er ute og ikke har en mulighet til å trekke seg vekk. Det er de plassene jeg snakker om, sier Bollestad.

Bollestad mener Norge ikke kan være dårligere enn svenskene. Sveriges sosialminister Annika Strandhäll (S) la fredag fram et forslag der hun går inn for røykeforbud på allmenne møtesteder som uteserveringer, holdeplasser og lekeplasser.

De nye reglene skal etter planen tre i kraft 1. januar 2019. Den svenske regjeringen har som mål at Sverige skal være røykfritt i 2025. På spørsmål om hvorfor regjeringen ikke totalforbyr tobakk, svarer sosialministeren at hun tar ett skritt av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer