Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil at Grande skal fortsette som partileder

Valgkomiteen i Venstre presenterer trolig sin innstilling i kveld. Det ligger an til at Trine Skei Grande innstilles som leder, ifølge VG og TV 2.

INNSTILLES TROLIG SOM LEDER: Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) under kvinneseminaret i kinosalen på Stortinget onsdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
INNSTILLES TROLIG SOM LEDER: Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) under kvinneseminaret i kinosalen på Stortinget onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Kilder opplyser til både VG og TV 2 at komiteen går inn for at Grande får fortsette som Venstre-leder.

Sterke krefter i partiet og i valgkomiteen har ønsket å vrake Grande, men kilder sier til TV 2 at det neppe blir dissens på ledervervet. De peker på at det betinger at noen er villig til å «ta dissensen».

Ifølge TV 2s kilder ønsker verken Abid Raja eller Sveinung Rotevatn å utfordre Grande i en kampvotering.

Valgkomiteen i Venstre skulle etter planen legge fram sin innstilling til ny partiledelse fredag, men framleggelsen kan komme allerede torsdag kveld. Dette blir tidligst klokka 19, men det kan også hende komiteen ikke klarer å komme i havn i løpet av kvelden, opplyser Venstres kommunikasjonsavdeling til NTB.

Det er knyttet stor spenning til innstillingen og til om en eller flere fra dagens ledertrio – partileder Trine Skei Grande og nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik – blir vraket av valgkomiteen.

Kulturminister Abid Raja, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, næringsminister Iselin Nybø og stortingsrepresentant Guri Melby er alle spilt inn som mulige nye navn i Venstre-ledelsen.

Hele Norges coronakart