Martine-saken:

- Vil at han skal vite at vi fortsetter kampen

I dag er det ti år siden Martine Vik Magnussen ble drept. Faren krever at mistenkte Farouk gjør seg tilgjengelig for det britiske politiet.

DREPT: Det er i dag ti år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. I den anledning har hennes far og politiet innkalt til en pressekonferanse. Foto: Privat
DREPT: Det er i dag ti år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. I den anledning har hennes far og politiet innkalt til en pressekonferanse. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Det er i dag ti år siden norske studenten Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i kjelleren av et leilighetskompleks i London.

I den forbindelse innkalte Martines far, Odd Petter Magnussen, og Scotland Yard til en felles pressekonferanse. Her leste Magnussen opp en uttalelse og svarte på spørsmål fra journalister.

- Jeg er ikke ute etter hevn, det er ikke familien min heller. Vi ønsker bare rettferdighet, sier Magnussen i apellen.

- Løp fra ansvaret

Magnussen sier han opplever det som et privilegium å ha muligheten til å reise til andre land, når man selv ønsker og vil det - men at det også følger et ansvar med dette.

- For ti år siden ble min datter Martine drept i denne byen. Han som var ansvarlig fløy til et annet land, løp fra ansvaret og alle etiske og juridiske standarder, sier faren, som deretter kommer med en direkte henvendelse til mannen som er mistenkt for drapet:

- I dag vil jeg adressere dette individet som har fortsatt livet sitt uten konsekvenser, mens min familie har lidd det største tapet en familie kan lide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer