Vil at Norge kjøper rovdyrkvoter i utlandet på lik linje med klimakvoter

Frps ulvegeneral har stor sans for kontroversiell ide fra Sp-lokallag. 

KAN VERNES I RUSSLAND?: Forslaget fra Sp-lokallaget innebærer at ulver som den på bildet kan vernes i et annet land mot at Norge får skyte det som er over Stortingets bestandsmål i Norge.  
KAN VERNES I RUSSLAND?: Forslaget fra Sp-lokallaget innebærer at ulver som den på bildet kan vernes i et annet land mot at Norge får skyte det som er over Stortingets bestandsmål i Norge.   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hva om Norge kunne kjøpe seg bort fra forpliktelser om å ta vare på rovdyr på samme måte som vi kjøper klimakvoter i utlandet?

Det er Meråker Senterparti som i et brev til statsminister Erna Solberg (H) lanserer forslaget - som innebærer at Norge kjøper rovdyrkvoter for ulv og bjørn i Øst-Europa på samme måte som Norge kjøper klimakvoter fra andre land og fengselsplasser i Nederland.

Etter det Dagbladet kjenner til, har noe liknende aldri blitt foreslått i Norge før. Og forslaget vil bli oppfattet som kontroversielt i flere miljøer.

- Vi ser at det nå letes overalt for å prøve å finne løsning på situasjonen som er nå. Da kom vi fram til at vi kan foreslå kjøp av kvoter på ulv og bjørn på lik linje med klimakvoter, sier lokallagsleder Eline Lello til Dagbladet.

Kommunen hun bor i opplevde i fjor sommer store tap av rovdyr til særlig bjørn og jerv.

Bes om å utrede

Da tok også ulv sau i den nordtrønderske kommunen, som ligger milevis fra ulvesona på Østlandet.

« Det er en etablert praksis og kjensgjerning av Norge kjøper løsninger (og god samvittighet?) i utlandet (miljøutfordringer/fengselsplasser). Når etikk og moral i disse tilfeller uten vesentlig motstand settes stil side, kunne det være fristende å foreslå en liknende håndtering av rovdyrproblematikken. Vil statsministeren effektuere et ønske om at Norge kjøper rovdyrkvoter for bjørn og ulv i Øst-Europa fra og med 2018? », skriver Meråker Sp i brevet til statsminister Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer