Corona:

Vil at Oslo holdes stengt

Til tross for dalende hovedstadssmitte, er det trolig få lettelser som venter Oslos befolkning når nåværende tiltak utløper denne uka. Eksperter Dagbladet har snakket med er klare på at Oslo fortsatt bør holdes stengt.

STENGT: Oslo har allerede vært stengt i månedsvis, og vil trolig forbli stengt en god stund til. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
STENGT: Oslo har allerede vært stengt i månedsvis, og vil trolig forbli stengt en god stund til. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 150 smittede per dag i hovedstaden. En drastisk nedgang fra smittetoppen i mars. Likevel er det trolig bare moderate lettelser byrådsleder Raymond Johansen har i ermet når han holder pressekonferanse om situasjonen klokka 16 tirsdag. Her vil det bli klart hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo i første halvdel av mai.

Forrige uke signaliserte Johansen en vurdering av blant annet regelen om maksimalt to personer på besøk, men rett før helga ble regelendringen avblåst med lovnader om en ny vurdering av tiltakene denne uka.

Som Dagbladet fortalte forrige uke, ønsker Johansen flere vaksiner og lavere smittetall før han vil åpne byen.

- Når situasjonen tillater det, vil gjenåpningen av Oslo fortsette, men da må vi være sikre på at det er trygt. Det avhenger av smittesituasjonen, antall innlagte og antall vaksinerte, sa Johansen fredag, og understreket samtidig at situasjonen fortsatt er alvorlig.

Risikerer baksmell

Professor Steinar Westin ved NTNU mener at det viktigste i kampen mot viruset fortsatt er strenge smitteverntiltak, og at eventuelle lettelser i Oslo må gjøres ekstremt forsiktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer