Jublende Johansen:

Vil at Oslo skal feste

Det var en storfornøyd byrådsleder Raymond Johansen som fredag ettermiddag erklærte at «nå er det over».

OSLO GJENÅPNES: Byrådsleder Raymond Johansen var svært fornøyd over nyheten om at Norge åpnes igjen. Video:NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.39% Første dose: 79.00%

Byrådet i Oslo opphever den lokale coronaforskriften med umiddelbar virkning, etter at regjeringen fredag ettermiddag kunngjorde at Norge er klare til å gå til neste trinn i gjenåpningsplanen.

At coronaforskriftene i Oslo oppheves, betyr blant annet at man ikke lenger trenger å bruke munnbind på kollektivtransport. Resten av lettelsene kommer klokka 16 lørdag, når de nasjonale tiltakene oppheves.

- Når de nasjonale reglene oppheves i morgen, så er det over. Det er helt, helt, helt fantastisk, og jeg er superglad for det, sier Johansen med armene i været på rådhustrappa.

- Det er mye å ferie nå, og det håper jeg Oslofolk skal gjøre gjennom helga. Så må vi selvfølgelig være forsiktig og holde oss hjemme når vi er syke. Men fy søren, det er over. Det er nesten så jeg blir rørt. Det er ubeskrivelig deilig. «Period», sier Johansen.

- DET ER OVER: - Fy søren, det er over. Det er nesten så jeg blir rørt, sier byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Ali Zare / NTB
- DET ER OVER: - Fy søren, det er over. Det er nesten så jeg blir rørt, sier byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer

Gleder seg til fest

Han oppfordrer alle til å ta i bruk både kollektivtransporten, kulturtilbud og uteliv. Sammen får vi i gang arbeidslivet, hverdagslivet og kulturlivet.

- Jeg er letta, jeg er glad og jeg er stolt av byen min, sier Johansen til Dagbladet.

- Når de nasjonale restriksjonene oppheves, da er det fritt fram også i hovedstaden.

Johansen kunne også avsløre at han tenker å holde seg i byen i helga.

- Nå skal jeg være i byen min og det blir en herlig helg, som jeg gleder meg veldig til.

- Kan det bli en liten forfriskning allerede i dag?

- Det skal du ikke se bort fra, sier Johansen smilende.

- Lørdag i morgen - blir det Rio de Janeiro og festival?

- Så varmt blir det nok ikke, men feiring er jeg helt sikker på at det blir. Det gleder jeg meg til å se etter klokka 16 i morgen.

Regjeringen fjerner «de aller fleste nasjonale smitteverntiltak» lørdag 25. september klokka 16.00. Slik skal «sjefen sjøl» markere åpninga av Norge. Video: Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer

- Skjellsettende

Han sier halvannet år med pandemihåndtering har vært vanskelig.

- Det å være med og bestemme å stenge ned en hel by. Gå en fredag kveld oppover Karl Johan, og det er ikke en kjeft der, det er helt stille. Det er en følelse jeg kommer til å ta med meg for alltid, hvor skjellsettende det var. Og hvor herlig det kommer til å være i helga, når det yrer av liv igjen.

Han er nå spesielt glad på kulturlivets vegne.

- Oslo er en kulturby med masse aktivitet. Jeg er glad for utelivet, restaurantene og barene, som også er en ryggrad i Oslo, sier han.

KLEMMER TIL: Erna Solberg og Bent Høie slo til med en klem etter å ha annonsert gjenåpning av Norge 25. september 16:00. Video: Regjeringen Vis mer

Byrådet har likevel følgende råd til befolkningen i hovedstaden:

• Vaksiner deg mot corona, hvis du ennå ikke har gjort det. Husk å ta begge vaksinedosene hvis du er over 16 år.

• Hvis du er i en risikogruppe, ta influensavaksine i år.• Vær hjemme når du er syk, og test deg for corona ved symptomer.

• Si fra til dine nærkontakter hvis du har corona.

• Fortsett med god håndhygiene.

• Hvis du tilhører risikogrupper, hold avstand og bruk munnbind når det ikke er mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer