Vil at retten begrunner erstatning

Foreldrene til den drepte Linn Charlott Nesblom ønsker at Salten herredsrett skal begrunne hvorfor de eventuelt får erstatning fra den drapstiltalte 28-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor har foreldrene gjennom sin bistandsadvokat sagt nei til å inngå et forlik med Jørn-Are Andersen Sæle om oppreisning. Det kom fram da foreldrenes bistandsadvokat - Benedict de Vibe - i en egen prosedyre i dag begrunnet erstatningskravet på opptil 100.000 kroner som aktor, statsadvokat Geir Fornebo varslet i sin prosedyre.

De Vibe la vekt på at det er foreldrenes oppfatning at retten både bør og må si noe om hvorfor de skal få oppreisning. I tillegg til drapet 6. november i fjor, bør også trusler og tidligere voldshandlinger Sæle har utført mot Linn føre til at erstatningen blir satt høyt, mener de Vibe.

Han gikk også langt i å antyde at Sæle skal ha voldtatt Linn Charlott Nesblom noen uker før hun ble drept. Bistandsadvokaten varslet også at foreldrene vurderer å fremme et eget erstatningssøksmål mot staten begrunnet i politiets mangelfulle håndtering av denne saken.

- Foreldrene er skuffet, oppgitt og fortvilet over at det ikke ble gjort noe da Linn anmeldte Jørn-Are Andersen Sæle. Dette plager foreldrene i dag, og gjør situasjonen ekstra vanskelig, sa De Vibe.

Han beklaget sterkt at Riksadvokaten ikke var ferdig med sin gjennomgang av Sefo-henleggelsen mot Meløy lensmannskontor.

- En uttalelse fra Riksadvokaten ville gjøre det lettere å prosedere på at politiet også er økonomisk ansvarlig i tillegg til å være moralsk ansvarlig, framholdte Benedict de Vibe.

(NTB)