Dagbladet erfarer:

Vil at SV selv skal si nei

Jonas Gahr Støre vil strekke seg langt for å holde SV inne i regjeringsvarmen, men dersom oppgaven viser seg umulig er planen klar, etter det Dagbladet kjenner til: Det er SV - ikke Senterpartiet - som skal si nei til SV.

NY: Jonas Gahr Støre skal danne en ny regjering. Da vil han ha med seg SP og SV. Vi forklarer regjeringsforhandlingene. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HURDALSSJØEN (Dagbladet): Mandag ble den tredje sonderingsdagen for Ap, Sp og SV i Hurdal.

Fortsatt er de tre ikke klare for å starte relle regjeringsforhandlinger, selv om de respektive forhandlingslagene ble styrket i dag.

Dagbladet erfarer at Arbeiderpartiet mener det er avgjørende at SV selv trekker seg fra forhandlingene, dersom det viser seg umulig å danne trepartiregjeringen Jonas Gahr Støre drømmer om.

Arbeiderpartiet vil samtidig strekke seg svært langt for å få SV med i regjeringen, blir Dagbladet fortalt.

Men Ap-ledelsen er forberedt på at oppgaven kan bli vanskelig på grunn av Senterpartiets motvilje og den politiske avstanden mellom Audun Lysbakken og Trygve Slagsvold Vedum.

Dersom det gjennom sonderinger blir tydelig for Støre at den politiske avstanden er for stor til at SV kan inn i regjering, vil Ap-lederen sørge for at det er Lysbakken som selv trekker seg, ikke Vedum som presser ham ut.

Dette er fordi en eventuell mindretallsregjering med Ap og Sp vil behøve et samarbeidsvillig SV på Stortinget. Derfor er det viktig for Støre at Lysbakken opplever at han ikke ble kastet ut av forhandlingene, etter det Dagbladet forstår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer