Vil avlive funksjonshemmede barn

Sykepleiestudent avslørte sine holdninger. Avskyelig, mener fagfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Like før semesterslutt for avgangskullet på en norsk høyskole skrev en sykepleiestudent dette på et evalueringsskjema:

«Jeg synes at barn med funksjonshemninger bør avlives fortest mulig, hvis det er umulig å gjøre dem friske og nyttige for samfunnet.»

Dette skrev studenten etter en seminardag om rehabilitering av barn.

Suger ressurser

Studenten fortsatte videre med å skrive om at tidligere fantes begrepet «utburdent barn», og at samfunnet kunne fort og enkelt kvitte seg med dem som «sugde» ressurser uten å gi noe nyttig tilbake. Studenten mener også at det er en fremmed, kristen moral om at alle skal få lov til å leve.

Fagfolk mener at det ikke er plass til sykepleiere som har et slikt menneskesyn, skriver Vårt Land. Rådet for sykepleieetikk mener at denne studenten bør stoppes. Det er uvisst om studenten fikk vitnemålet sitt og ble en offentlig godkjent sykepleier.

– Vi vet at skolen valgte å sette respekten for liv og verdighet foran løftet om at skjemaet kunne besvares anonymt, og at skolen og studenten hadde en samtale. Vi håper noen har funnet den aktuelle studenten etterpå, hvis ikke vedkommende ble stoppet av skolen, sier Marie Aakre som var med på å behandle saken i Rådet for sykepleieetikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer