Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil avlive Majlo likevel

Politidirektoratet anker utvisningsdom av forbudt amstaff.

 PÅ UKJENT STED:  Den to og et halvt år gamle amstaffen Majlo har vært på kennel med ukjent adresse for eieren siden den ble hentet av lensmannen i Klæbu i april i år. Foto: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD.
PÅ UKJENT STED: Den to og et halvt år gamle amstaffen Majlo har vært på kennel med ukjent adresse for eieren siden den ble hentet av lensmannen i Klæbu i april i år. Foto: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Monia Johannson i Klæbu hadde gledet seg til å flytte hjem til Gøteborg med mann, sønn og hund etter at Sør-Trøndelag tingrett i forrige ga blankt medhold i at amstaffhunden Majlo skal få leve.

Nå har staten og Politidirektoratet anket dommen.

Dermed blir det en ny runde i retten om Majlo - dersom anken blir godtatt og Majlos eiere orker mer.

Amstaff har vært forbudt i Norge etter at Hundeloven ble skjerpet i 2004 etter uheldige episoder med såkalte kamphunder.

 NY RUNDE I RETTEN:  Monia Johannson, sønnen Kasper og eierfamiliens advokat Sigvart Bilstad i tingretten, der Majlos eiere fikk blankt medhold. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD.
NY RUNDE I RETTEN: Monia Johannson, sønnen Kasper og eierfamiliens advokat Sigvart Bilstad i tingretten, der Majlos eiere fikk blankt medhold. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer

Monia Johannson og mannen visste ikke at amstaff, som er en lovlig hund i Sverige, var ulovlig i Norge da de flyttet til Klæbu for to år siden.

I april kom lensmannen på døra og hentet Majlo. Eierne gikk til søksmål mot staten for at Majlo skulle bli utvist til Sverige igjen istedenfor å bli avlivet. De har bestemt seg for å forlate Norge hvis dommen blir stående.

 HAR ANKET:  Politidirektoratet har anket dommen i Majlo-saken. Her statsadvokat Ida Thue hos Riksadvokaten da søksmålet mot staten ble behandlet i tingretten i Trondheim tidligere i august. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD.
HAR ANKET: Politidirektoratet har anket dommen i Majlo-saken. Her statsadvokat Ida Thue hos Riksadvokaten da søksmålet mot staten ble behandlet i tingretten i Trondheim tidligere i august. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer

- Tungt og håpløst
- Sist onsdag var en gledens dag, men nå kjennes alt tungt og håpløst, sier Monia Johannson til adressa.no etter statens anke.

I tingrettdommen avviste dommeren at Majlo-saken kunne åpne for kamphunder i Norge fordi omstendighetene i saken er spesielle.

4 000 for visning
Familien har foreløpig fått kennelregning på over 21 000 kroner via politiet for Majlos opphold på "hemmelig" kennel. Familien må betale 4 000 kroner for å se familiens kjæledegge før dommen er rettskraftig.

Det er prisen for at Majlo kan fraktes og vises fram på et «nøytralt» sted så eierne ikke skal spore opp adressen til kennelen.

Familiens advokat Sigvart Bilstad mener det er en stor sjanse for at Politidirektortatets dom blir forkastet.
- Slik jeg forstår det har Politidirektoratet anket på grunnlag av tingrettdommerens skjønn. Hundeloven åpner jo både for utvisning og avling, sier advokaten til adressa.no.

Politidirektoratet var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!