Vil avlive Majlo likevel

Politidirektoratet anker utvisningsdom av forbudt amstaff.

PÅ UKJENT STED:  Den to og et halvt år gamle amstaffen Majlo har vært på kennel med ukjent adresse for eieren siden den ble hentet av lensmannen i Klæbu i april i år. Foto: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD.
PÅ UKJENT STED: Den to og et halvt år gamle amstaffen Majlo har vært på kennel med ukjent adresse for eieren siden den ble hentet av lensmannen i Klæbu i april i år. Foto: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Monia Johannson i Klæbu hadde gledet seg til å flytte hjem til Gøteborg med mann, sønn og hund etter at Sør-Trøndelag tingrett i forrige ga blankt medhold i at amstaffhunden Majlo skal få leve.Nå har staten og Politidirektoratet anket dommen.

Dermed blir det en ny runde i retten om Majlo - dersom anken blir godtatt og Majlos eiere orker mer.

Amstaff har vært forbudt i Norge etter at Hundeloven ble skjerpet i 2004 etter uheldige episoder med såkalte kamphunder.

Monia Johannson og mannen visste ikke at amstaff, som er en lovlig hund i Sverige, var ulovlig i Norge da de flyttet til Klæbu for to år siden.

I april kom lensmannen på døra og hentet Majlo. Eierne gikk til søksmål mot staten for at Majlo skulle bli utvist til Sverige igjen istedenfor å bli avlivet. De har bestemt seg for å forlate Norge hvis dommen blir stående.

- Tungt og håpløst- Sist onsdag var en gledens dag, men nå kjennes alt tungt og håpløst, sier Monia Johannson til adressa.no etter statens anke.

I tingrettdommen avviste dommeren at Majlo-saken kunne åpne for kamphunder i Norge fordi omstendighetene i saken er spesielle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer