Vil avsløre hundeeiere med finnerlønn og DNA-analyse av hundebæsj

Karl Kjeldsen i Bærum mener det bør svi for hundeeiere som ikke plukker opp hundebæsj.

HUNDEBÆSJ TIL BESVÆR: Her er søppelkassene overfylt med hundebæsj som hundeiere har plukket opp, ute i marka opplever turgåere at hundebæsj og hundeposer ligger strødd. Foto: NTB Scanpix
HUNDEBÆSJ TIL BESVÆR: Her er søppelkassene overfylt med hundebæsj som hundeiere har plukket opp, ute i marka opplever turgåere at hundebæsj og hundeposer ligger strødd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg klippet plenen i går oppdaget jeg igjen hundedritt på eiendommen. Det er et yndet sted å gjøre fra seg, sier Karl Kjeldsen (73) fra Hosle i Bærum til Dagbladet.

Han forteller at det ligger hundedritt overalt når snøen forsvinner. Det er hundedritt som eierne ikke har plukket opp og også poser med hundedritt inni.

Ifølge Kjeldsen er dette et problem ved Haga golfbane i Hosle.

- Det er et flott rekreasjonsområde hvor bonden slipper ut sauene sine. Mange skoleklasser og barnehager benytter seg av området. Jeg er ikke motstander av hund, men jeg mener hundeeiere kan gjøre litt, sier Kjeldsen.

Han er ikke den eneste som har irritert seg over problemet. Dagbladet og en rekke andre medier har meldt om irritasjon over hundeekskrementer i naturen og der folk ferdes flere ganger.

Klekkelig bot

Etter en ferietur til Fuengirola i Spania ble Kjeldsen inspirert til å skrive et brev til Bærum kommune med et forslag for å få bukt med problemet.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

Forslaget er obligatorisk DNA-registrering av alle hunder, slik at ekskrementer fra hunder som ikke er blitt plukket opp, kan spores tilbake til hunden og eieren. Eieren som ikke har plukket opp bæsjen vil da bli straffet med bot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer