Vil avsløre pedofil nordmann

Kripos skal kontakte filippinske myndigheter for å advare mot en pedofil nordmann. Mannen er domfelt for å ha misbrukt barn og har giftet seg med en kvinne med små barn på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet bestemte tirsdag at norske myndigheter skal informere filippinske myndigheter om bakgrunnen til en pedofilidømt nordmann som har bosatt seg i landet.

Mannen, som er dømt for flere tilfeller av utuktig omgang med barn under 16 år, flyttet i fjor til Filippinene. Den norske ambassaden i Manila ba i januar Kripos om å tipse sine kolleger på Filippinene om den pedofilidømte mannen.

52-åringen hadde da giftet seg på nytt og etablert seg i et miljø med flere barn.

Saken ble oversendt til politidirektoratet, som nå har bestemt at ambassadens anbefaling skal følges. Politidirektør Ingelin Killengreen sier faren for gjentakelse er stor, og at det derfor er nødvendig å informere filippinske myndigheter.

- Vi har sett på det denne personen er domfelt for. Selv om det stilles veldig strenge krav til varsling, har vi i dette tilfellet gitt tilbakemelding til Kripos om at vi mener det er riktig at så vel filippinske politimyndigheter som mannens filippinske kone varsles om forholdet, sier Killengreen til P4.

Advokat Tor Erling Staff mener beslutningen er forkastelig.

- Dette er like absurd som en Kafka-forestilling, hva har vel norske myndigheter med å ta kontakt med mannens hustru og komme med taushetsbelagte opplysninger, jeg kan ikke engang forstå at de har hjemmel til å gjøre dette, sier Staff.

(NTB)