Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil avslutte letingen i Skjervøy

Hovedredningssentralen i Bodø vurderer å trappe ned letingen etter omkomne fra småbåtforliset utenfor Skjervøy i Troms natt til i går. Tre personer er fortsatt er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De savnede er: Frank Steinar Larssen, Myre i Vesterålen, 23 år, John Marvin Gjengstø, Skjervøy, 34 år, Per Olaf Andersen, Skjervøy, 40 år.

De to som er funnet omkommet er: Anita Berglund, Harstad, 24 år og Max Arthur Iversen, Skjervøy, 38 år.

- Hvis det ikke blir gjort nye funn før i ettermiddag, vil vi avblåse leteaksjonen, sier Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen til NTB.

Konstituert lensmann Hans Ilstad sier at letingen langs land etter de savnede foreløpig ble innstilt onsdag for at mannskapene skulle få hvile.

- Dersom det blir gjort funn eller nye indikasjoner, vil vi trappe opp letingen langs land igjen, sier Ilstad til NTB.

Undersøkelser

Lensmannskontoret i Skjervøy foretok i dag vitneavhør av personer som har sett ulykkesbåten, enten fra land eller til sjøs. Det vil også bli foretatt tekniske undersøkelser av den 14 fot store plastbåten for å se om mangler ved båten kan ha vært en indirekte årsak til forliset.

Max Arthur Iversen fra Skjervøy og Anita Berglund ble tirsdag funnet omkommet etter forliset, mens Isak Isaksen fra Skjervøy overlevde ulykken.

Seks personer la natt til i går ut fra Skjervøy i en liten plastbåt med kurs for naboøya Laukøya, en tur på 3,5 nautiske mil. Ingen av dem hadde redningsvest. Den 14 fot store plastbåten var sertifisert for fem personer.

Uten funn

Letingen i natt var resultatløs. Et helikopter som har deltatt i redningsaksjonen, ble i formiddag tatt ut av letingen og returnerte til Banak flystasjon i Lakselv. Aksjonen fortsatte med to redningsskøyter, en legebåt og to kystvaktfartøy.

- Leteområdet ble utvidet i forhold til tirsdagens leting. Leteforholdene har vært helt utmerket, med klart vær og blikkstille fjord. Når selv ikke en nitid leting under overflyging med helikopteret gir resultater, regner vi det som lite sannsynlig at det er sjanse for å finne de savnede, sier Tennes.

Etter å ha tatt i bruk flytebøyer for å vurdere de vanskelige strømforholdene mellom Skjervøy og Laukøya, ble søkene konsentrert lengre sør enn i går. Redningssentralen karakteriserer strømforholdene i området som «meget vanskelige»

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!