Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil avslutte News of the World med pizza og sjampis

Den aller siste utgaven av News of the World sendt i trykken. - Helt absurd, sier politisk redaktør.

AVSLUTTER MED PIZZA OG SJAMPIS: Den aller siste utgaven av News Of The World skal ha blitt sendt i trykken. Her poserer redaksjonen ved redaktør  Colin Myler (fremst til venstre) i front for fotografen. Foto:  Reuters/Paul Vicente/Sunday Times/Scanpix
AVSLUTTER MED PIZZA OG SJAMPIS: Den aller siste utgaven av News Of The World skal ha blitt sendt i trykken. Her poserer redaksjonen ved redaktør Colin Myler (fremst til venstre) i front for fotografen. Foto: Reuters/Paul Vicente/Sunday Times/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): «Thank you and good bye», ble den siste tittelen i den legendariske tabloidavisa News of the World. Utgaven inneholder 72 sider totalt, med et 48 sider langt bilag med klassikere fra arkivene.

Etter at det ble kjent at søndagens utgave blir den siste, har flere kjørt ut portene til News of the World i Wapping i London med fulle esker i passasjersetene.

Men mange ble igjen til siste slutt. Politisk redaktør David Wooding skriver på Twitter i kveld at redaktør Colin Myler ville servere pizza og drikke til journaliststaben på kontoret.

- Absurd - Han arvet et rot for fem år siden og har gjort en fantastisk jobb. Spesielt den siste uka, skriver Wooding.

Til Dagbladet forteller Wooding at det har vært en tung dag og en utfordrende jobb å lage den aller siste utgaven av News of the World.

- Det er absurd å tenke på at vi aldri kommer til å lage News of the World lengre når vi har gått ut dørene i dag, sier han.

TAKK OG FARVEL: News of the World takker for seg på sin siste forside noensinne. Foto: AP/ News International/Scanpix
TAKK OG FARVEL: News of the World takker for seg på sin siste forside noensinne. Foto: AP/ News International/Scanpix Vis mer

Neil Ashton, avisas sjefskorrespondent på fotball, forteller at arbeidsdagen har vært svært trist og utfordrende.

- Arbeidsdagene har alltid vært utfordrende i News of the World, men det har vært helt annerledes nå. Man vet at det er den siste, og for mange er ikke det å jobbe for News of the World bare en jobb, men en lidenskap. Det har definitivt vært en vanskelig arbeidsuke, sier Ashton til Dagbladet.

Han er selv vanligvis på fotballkamp på lørdager, men tilbringer den siste lørdagen i redaksjonslokalene.

Champagne og pizza - Det blir champagne og pizza i redaksjonen når utgaven er sendt i trykken. Vi gjør det litt spesielt, for de som har jobbet for å få denne avisa til å gå rundt fortjener oppmerksomheten. Da jeg kom på jobb i dag tenkte jeg på at jeg vil være den siste som har blitt ansatt som sjefskorrespondent på fotball. Det er en veldig ettertraktet jobb som mange vil ha, men nå blir det aldri en ny. Det er spesielt å tenke på, sier Ashton.

Ifølge Ashton vil utgaven være preget av mimresaker - eller «a trip down memory lane» - som han sier det.

- Vi vil minne folk om hva News of the World gjorde bra, for nå er det bare fokus på det man gjorde som var galt og som nå til slutt har ført til at det har blitt slutt på avisa, sier han til Dagbladet.

- ABSURD: Politisk redaktør David Wooding forteller at redaktøren skal servere pizza og drikke til de ansatte i News of the World. Foto: Keit Hammett/Dagbladet
- ABSURD: Politisk redaktør David Wooding forteller at redaktøren skal servere pizza og drikke til de ansatte i News of the World. Foto: Keit Hammett/Dagbladet Vis mer

Vanligvis er baksiden hovedoppslaget på sportsfronten, men ifølge Ashton vil det denne gang være en farvel.

Usikker framtid Avisas ansatte går en usikker framtid i møte, men de aller fleste har fått 90 dagers etterbetaling mens News International vurderer de enkelte og eventuelt kommer med et tilbud.

- Det er mange hardtarbeidende folk her, og det er ikke sikkert noen har lyst til å bare bytte selskap i News International. Vi har jobbet for News of the World, og det er noe helt eget, sier han.

- UTFORDRENDE: Arbeidsdagen i dag har vært ekstra utfordrende i dag, forteller Neil Ashton, avisas sjefskorrespondent på fotball. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet
- UTFORDRENDE: Arbeidsdagen i dag har vært ekstra utfordrende i dag, forteller Neil Ashton, avisas sjefskorrespondent på fotball. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet Vis mer