Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil avslutte på en human og respektfull måte

Flåttlegen ber om utsettelse på stoppvedtak fra Statens helsetilsyn - av hensyn til fortvilte pasienter.

 FORTSATT ÅPEN DØR - MEN IKKE SOM VANLIG:  Norsk Borreliose Senter har fortsatt åpen dør, men Rolf Luneng (innfelt) kan ikke lenger skrive ut resepter. Han gir råd om hvordan pasientene kan komme seg videre. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET.
FORTSATT ÅPEN DØR - MEN IKKE SOM VANLIG: Norsk Borreliose Senter har fortsatt åpen dør, men Rolf Luneng (innfelt) kan ikke lenger skrive ut resepter. Han gir råd om hvordan pasientene kan komme seg videre. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Doktor Rolf Luneng, som mandag ble fratatt autorisasjonen til å drive som selvstendig lege med umiddelbar virkning, har klaget til Statens helsetilsyn og bedt om en utsettelse av vedtaket.

- Jeg har bedt om utsettelse slik at hensynet til pasientene kan avsluttes på  en human og respektfull måte overfor de syke dette angår, opplyser Luneng til Dagbladet.

Han legger til at «mange er i sjokk og vantro og veldig fortvilt over den akutte situasjonen som har oppstått».

Eventyreren Lars Monsen og en rekke andre pasienter som er rammet av den flått-overførbare infeksjonssykdommen borreliose, har lovprist doktor Luneng og Norsk Borreliose Senter for behandling som har gitt dem et bedre liv.

Flere lovbrudd Men etter en advarsel i fjor, basert på en bekymringsmelding fra Haukeland universitetssykehus, har Statens helsetilsyn nå slått hardt til mot Luneng for overdreven bruk av antibiotika og flere andre brudd på autorisasjonsreglene for norske leger.

Da Dagbladet oppsøkte legekontoret i Nydalen i Oslo dagen etter det kompromissløse stoppvedtaket, tok Luneng fortsatt i mot pasienter.

Men han ville ikke kommentere vedtaket eller situasjonen.

Han mener reportasjen kan gi en uriktig framstilling av hvordan han forholder seg til vedtaket i Statens helsetilsyn - selv om Dagbladet ikke skrev at han fortsatt behandler pasienter.

- Andre behandlere «Jeg driver ikke videre som vanlig, men har avsluttende samtaler med de pasienter som selv ønsker å møte opp til en samtale om hvordan de kan gå videre og finne andre som kan behandle dem til de blir friske. Jeg skriver ikke resepter, da vedtaket er trådt i kraft. De som ønsker det, kan avbestille sine timer, og mange har gjort det», skriver Luneng i en mail til Dagbladet.

Han varsler at han kommer med et tilsvar til Statens helsetilsyn, som han vil offentliggjøre.

- Utover det har jeg ingen kommentarer akkurat nå, skriver Luneng til Dagbladet.

Han har tre ukers ankefrist på vedtaket i Statens helsetilsyn. En anke blir behandlet i Statens helsepersonellnemnd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling