- Vil avslutte på en human og respektfull måte

Flåttlegen ber om utsettelse på stoppvedtak fra Statens helsetilsyn - av hensyn til fortvilte pasienter.

FORTSATT ÅPEN DØR - MEN IKKE SOM VANLIG:  Norsk Borreliose Senter har fortsatt åpen dør, men Rolf Luneng (innfelt) kan ikke lenger skrive ut resepter. Han gir råd om hvordan pasientene kan komme seg videre. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET.
FORTSATT ÅPEN DØR - MEN IKKE SOM VANLIG: Norsk Borreliose Senter har fortsatt åpen dør, men Rolf Luneng (innfelt) kan ikke lenger skrive ut resepter. Han gir råd om hvordan pasientene kan komme seg videre. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Doktor Rolf Luneng, som mandag ble fratatt autorisasjonen til å drive som selvstendig lege med umiddelbar virkning, har klaget til Statens helsetilsyn og bedt om en utsettelse av vedtaket.

- Jeg har bedt om utsettelse slik at hensynet til pasientene kan avsluttes på  en human og respektfull måte overfor de syke dette angår, opplyser Luneng til Dagbladet.

Han legger til at «mange er i sjokk og vantro og veldig fortvilt over den akutte situasjonen som har oppstått».

Eventyreren Lars Monsen og en rekke andre pasienter som er rammet av den flått-overførbare infeksjonssykdommen borreliose, har lovprist doktor Luneng og Norsk Borreliose Senter for behandling som har gitt dem et bedre liv.

Flere lovbrudd Men etter en advarsel i fjor, basert på en bekymringsmelding fra Haukeland universitetssykehus, har Statens helsetilsyn nå slått hardt til mot Luneng for overdreven bruk av antibiotika og flere andre brudd på autorisasjonsreglene for norske leger.

Da Dagbladet oppsøkte legekontoret i Nydalen i Oslo dagen etter det kompromissløse stoppvedtaket, tok Luneng fortsatt i mot pasienter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer