Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil avvenne horekunder

Per Kristian Dotterud og Ulf Rikter-Svendsen tror de kan avvenne horekunder fra å kjøpe sex, og har søkt Justisdepartementet om 4,5 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duoen etablerte «Reform ressurssenter for menn» i fjor. De har mest kunnskap om menns avhengighet til pornografi, men tror avhengighetsforholdet til sexkjøp er minst like problematisk. Forrige uke fortalte en mann i Bergen han adde brukt nær en million kroner på sex-kjøp.

Prosjektet

Per Kristian Dotterud sier: - Det er slike menn vi ønsker å hjelpe. Vi tror en mindre gruppe menn er storforbrukere av seksuelle tjenester. Ved å få kontakt med dem og iverksette terapi, kan vi få bukt med avhengighetsfølelsen og bidra til redusert sexhandel.

Regjeringen har øremerket 100 millioner kroner i en plan mot handel med kvinner og barn. Før påske søkte Dotterud og Rikter-Svendsen Justisdepartementet om 4,5 millioner. Om målsettingene for tiltaket skriver de:

1. Redusere etterspørselen av seksuelle tjenester ved å gi rådgivnings-/behandlingstilbud til menn som ønsker å slutte å kjøpe sex.

2. Redusere etterspørselen ved å bevisstgjøre og ansvarliggjøre menn generelt, både gjennom målrettede informasjonstiltak og gjennom media.

3. Samle, systematisere og formidle kunnskap og kompetanse om kjøpere av seksuelle tjenester.

Lever risikabelt

Dotterud sier: - Forskning og erfaringer fra Sverige viser at et begrenset antall menn står for en stor del av det totale antall sexkjøp. Mange av dem har et problematisk forhold til det de gjør. De ønsker å slutte, og vi tror det er fullt mulig å hjelpe dem.

Han mener menn som kjøper sex i stor skala, lever risikabelt på flere fronter: - Økonomisk ruin, sosiale problemer i forhold til ens nærmeste og redusert kapasitet på jobben er blant problemene.

I Göteborg har KAST-prosjektet (Kjöpere Av Seksuelle Tjänster) vist seg effektivt:

- Svenskene har behandlet og hjulpet nær 1000 menn i løpet av fem- seks år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media