Vil avverge SAS-streik

SAS-ledelsen skal i dag gjøre et siste forsøk på å overtale de ansatte i flyselskapet til ikke å streike i ettermiddag. Uansett utfall ber SAS passasjerene møte opp som normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 09 møtes SAS-ledelsen i Norge, SAS Personalklubb og SAS Verkstedklubb til et møte på Gardermoen. På møtet vil SAS forsøke å snakke de ansatte fra å streike i en time i ettermiddag. Også representanter fra LO, NHO og Luftfartens Funksjonærforening vil delta på møtet.

Fagforeningen varslet i går kveld at de vil markere oppsplittingen av det skandinaviske samarbeidet i SAS med en times politisk streik mellom klokka 13 og 14 i dag. SAS mener streiken er ulovlig, og kan komme til å true fagforeningene med at kostnadene ved streiken belastes dem.

Redd for framtida

- Vi frykter en oppsplitting av selskapet og at det meste kommer til å styres fra Tyskland. Vi mener at det er i strid med avtalene og at det ødelegger for SAS. Vi tror det politisk sett også er uheldig for alle parter hvis kontrollen forsvinner ut av Norge, sier leder Asbjørn Wikestad i SAS Personalklubb til NTB.

En streik vil ramme alle SAS sine avganger i Norge. SAS har foreløpig ikke oversikten over hvor mange passasjerer eller avganger som rammes dersom streiken gjennomføres.

- Vi håper og tror på en løsning, slik at det ikke blir noen streik, sier informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS til Dagbladet.no

Noen bookes om

Hun ber alle passasjerer møte som normalt på flyplassen der de skal fly fra.

- Blir streiken et faktum bør passsasjerene ta kontakt med reisebyrået sitt, eller SAS direkte for eventuelt å booke om billetten, sier Trine Løvberg.

En streik vil føre til forsinkelser, som også vil forplante seg utover ettermiddagen etter klokka 14.