Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil avvikle helseforetakene

- Bør legges ned så fort som mulig.

ENIGE: De fire partiene på ikke-sosialistisk side er enige om å avvikle de regionale helseforetakene. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ENIGE: De fire partiene på ikke-sosialistisk side er enige om å avvikle de regionale helseforetakene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ikke-sosialistiske partiene er enige om å avvikle de regionale helseforetakene.

- Vi kommer til å gå hardt til verks dersom vi kommer i posisjon, sier KrF-leder og tidligere helseminister Dagfinn Høybråten til Dagens Næringsliv.


Høybråten mener at helseforetakene har spilt en viktig rolle, men at jobben nå er gjort. Han mener at de fire regionale foretakene nå er i ferd med å bli et unødvendig byråkrati.


- De regionale foretakene har gjort seg overflødige. Nå leter de etter jobb. Det bør de ikke få gjøre. Vi har tidligere vært lojale mot reformen, men nå er dette ett av de viktige grepene vi vil gjøre i helsevesenet, sier Høybråten.


Harald T. Nesvik (Frp) har dårlig tid:


- De regionale helseforetakene vil vi legge ned så fort som mulig. De har gjort Norge om til fire helserepublikker, i stedet for ett Helse-Norge, sier han.


Også Høyre-leder Erna Solberg og Venstres nestleder Trine Skei Grande sier til avisen at de stiller seg bak avvikling av de regionale helseforetakene.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media