Vil banke på døra hos familier som ikke bruker barnehage

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil sende kommunens folk hjem til familier som ikke sender ungene i barnehage. Målet er å få familiene til å ombestemme seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - En del av de som akkurat har flyttet til Norge kjenner ikke barnehagesystemet, vet ikke hvordan de søker om barnehageplass, og er skeptiske til barnehager, sier kunnskapsministeren.

Derfor vil han at norske kommuner ikke lenger nøyer seg med å sitte og vente på søknader, men aktivt går ut og oppsøker familier som ikke sender barna i barnehagen - med tanke på å omvende dem.

Skjerpe loven - Det skal fortsatt være frivillig å sende barna i barnehage.  Men i en del bydeler i Oslo har de forsøkt dette med godt resultat. Kommunen og bydelen har da gått sammen med helsekontrollen, som alle barn er innom, og bruker anledningen til å fortelle foreldrene om barnehagen, svare på spørsmål, vise hvordan en kan søke, og få fram at barnehageplass er blitt billigere for de lavest inntekter, sier Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet.

I høstens statsbudsjett vil regjeringa sette av 10 millioner kroner til slikt arbeid.

- Det kan også bli aktuelt å skjerpe lovverket, slik at det blir en plikt for kommunene å gjennomføre det, sier Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.