- Vil bare ha billig arbeidskraft

Saera Khan (Ap) reagerer kraftig på statsråd Normans utspill om arbeidsinnvandring. - Det er egoistisk, og sosialt uakseptabelt, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman ønsker ufaglærte innvandrere fra områder utenfor EØS til Norge. Han vil at de skal ta jobbene nordmenn ikke vil ha.

- Det er et veldig egoistisk utgangspunkt, sier Ap-politikeren Saera Khan til Dagbladet.no.

Hun er meget opprørt over forslaget til statsråden og mener han gjør minoritetene som allerede bor her en bjørnetjeneste.

- Blant ikke vestlige innvandrere er ledigheten fire ganger høyere enn ellers, og generelt er også ledigheten stigende, sier Khan.

- Og så er jeg opprørt over at vi diskuterer arbeidsinnvandring kun etter våre behov. Vi glemmer at det er snakk om mennesker som lider.

- Billig arbeidskraft

Politikeren tror Norman kun ønsker seg billig arbeidskraft, og at dette vil slå tilbake på de som eventuelt kommer til Norge.

- Det hjelper ikke med fagforeninger når innvandrerne ikke vet hva slags rettigheter de har. Vi må sikre dem trygghet. På papiret vil de få de samme rettighetene, men det vil ikke hjelpe i praksis. Mange kommer sikkert ikke til å lære seg norsk en gang. De kommer til å jobbe mye og billig - alt for drømmen om permanent oppholdstillatelse, tror Khan.

- Men er det ikke mange jobber nordmenn ikke vil ta?

- Jeg tror ikke det er riktig.

Khan sier hun kjenner flere som er overkvalifiserte for jobbene deres. Ingeniører som kjører drosje og jurister som er renholdsarbeidere.

- Vi vil få et enda mer splittet arbeidsmiljø ved et slikt tiltak, avslutter Khan.

Les om Normans forslag.

Si din mening!

IKKE ENIG: Saera Khan (Ap) reagerer kraftig på Victor D. Normans (H) utspill om arbeidsinnvandring.