Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil bare ha "flinkis"-lærere

Høyre vil nekte folk med dårligere karakter enn 4 i norsk, engelsk og matte å bli lærere.

TRAMPEKLAPP:  Erna Solberg holder nå tale til landsmøte, og ble møtt med stor iver og klapping. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
TRAMPEKLAPP: Erna Solberg holder nå tale til landsmøte, og ble møtt med stor iver og klapping. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Også på sykepleierstudet vil Høyre ha strengere krav: 3,5 i snitt og minimum 3 i norsk, matte og engelsk.

- Man har to valg. Svekke kvaliteten på norsk helsevesen gjennom å senke kompetansekravet til utdanningen. Eller man kan gjøre som Høyre vil og øke kravene for å komme inn, sier Solberg til sine landsmøtedelegater.

«Tøffe-Erna» På lærerskolen er Høyres tøffe linje å kreve 4 i engelsk, norsk og matte, og å heve lærerutdanningen til et femårig masterstudium, mot fire år i dag. Hun vil også ha tøffere krav underveis, og større krav for å bestå.

-Mener vi alvor med å heve den faglige kvaliteten så krever det tøffe tiltak, sier Solberg.

Også myk Selv om Solberg signaliserte tøffere krav på flere områder, håper hun tydeligvis også å vise fram Høyre som et parti som er opptatt av mykere verdier.

I talen sin snakket hun om Helga Tyvold, 31 år gammel, som er autist med utviklingshemning og fungerer på nivå med en treåring. Først da institusjonen fikk en leder som tillot nytenkning om turnusordninger, ble det orden på sakene og Helga fikk forholde seg til bare åtte personer mot 35 tidligere.

Hun snakket også om at helsetjenesten ikke først og fremst handler om penger, men om mennesker.

-Penger gir det ikke omsorg. Penger holder deg ikke i hånden. Penger har ikke kunskap om hva som er den beste behandlingen. Mennesker derimot, gir omsorg, holder deg i hånden og har kunnskap. Derfor handler det om mennesker, ikke om milliarder, sa Erna Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media