Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen:

Vil bare ha kvinnenavn på gatene - bortsett fra én mann

Fremskrittspartiet er det eneste partiet i Bergen som er imot.

NYE GATENAVN: SVs Oddny Miljeteig ser seg lei av at gatene i Bergen oftest blir oppkalt etter menn. Foto: Inge Gjellesvik, NTB / SCANPIX
NYE GATENAVN: SVs Oddny Miljeteig ser seg lei av at gatene i Bergen oftest blir oppkalt etter menn. Foto: Inge Gjellesvik, NTB / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.

– Nå får det være måte på. Det ser ut som at i Bergen og alle andre byer har bare menn gjort noe som gjør det verdt at de kommer på sokkel eller får gater oppkalt etter seg, sier SVs Oddny Miljeteig til NRK.

ENDRING: SVs Oddny Irene Miljeteig vil ha forandring. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ENDRING: SVs Oddny Irene Miljeteig vil ha forandring. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Hun har nå fått med seg flertallet i Bergen bystyre på å prioritere kvinner når nye gater skal få navn, men ville helst gått enda lenger. Miljeteig ønsker egentlig at ingen menn får oppkalt nye gater etter seg de neste årene – med ett unntak: Valgforsker Frank Aarebrot som døde i september i fjor.

– Men bortsett fra han ser jeg ikke noen menn som fortjener å gå foran noen damer, sier Miljeteig.

Fremskrittspartiet er på den annen side det eneste partiet i Bergen bystyre som ikke vil være med på Miljeteigs kvinnedugnad.

– Vi har en historie bak oss der menn dominerte for det meste. Kvinnene hadde en annen rolle enn i dag, og da er det naturlig at det blir slik. Det er innsatsen man har gjort for byen som skal avgjøre om man får navnet sitt på en gate. Ikke om man er kvinne eller mann, sier gruppeleder Tor Woldseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media