SJOKK OG SORG:  Nabolaget hvor gutten ble funnet er i sjokk og sorg over drapet. Nederst ved en av boligblokkene samler folk seg for å legge ned lys, leker og blomster. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
SJOKK OG SORG: Nabolaget hvor gutten ble funnet er i sjokk og sorg over drapet. Nederst ved en av boligblokkene samler folk seg for å legge ned lys, leker og blomster. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

- Vil bare vite hva som skjedde med gutten min

Drept fireårings mor om marerittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LJUNGBY (Dagbladet):- Han var en fantastisk gutt, glad og full av liv. Nå vil jeg bare vite hva som skjedde med gutten min, og hvem som har gjort dette med ham, sier mora til den drepte fireåringen til Expressen.

Den svenske kvinnen har opplevd marerittet. Søndag ble hennes fire år gamle sønn funnet drept i et skogholdt rett ved familiens hjem i Ljungby. 

ireåringen ba moren sin om å få være ute lengre for å leke sammen med sine søsken.
- Det kjennes så trygt å la barna leke her ute i bakgården. Det er ødelagt nå, sier mora til Expressen.

Da det var middagstid var sønnen hennes borte. 19.25 på søndag ringte hun politiet og fortalte at sønnen var forsvunnet. I 22-tiden ble han funnet død.

Gjennom vinduet i leiligheten ser hun rett på politiets sperringer.

- Han var en sosial liten gutt, snill, omtenksom mot alle, både voksne og barn, sier mora og legger til:

- Vi ber nå om å få være i fred. Det håper jeg blir respektert, sier hun til Expressen.

Fikk ikke hjelp Barnas far soner for tiden en dom for grov vold mot kvinnen, som midt i sorgen sitter igjen med ansvaret for seks barn. Ett av barna er et spedbarn.

Søknader om hjelp fra sosialtjenestene ble avvist, ifølge Aftonblandet.se. Begrunnelsen var at hun verken var syk eller funksjonshemmet. 

- Det er tungt. Men man må fortsette å leve. Jeg har mange andre barn jeg må ta var på, sier moren til VG.

Hun og barna følges nå opp av sosialtjenesten.

- Fikk ikke lov til å hjelpe Ifølge flere svenske medier skal familien ha flyttet over ni ganger de siste ni årene.

Marita Apell Anderson og hennes mann Helge Andersson har vært «ekstraforeldre» for barna i familien, da familien bodde i Bohuslän. Til lokalavisa Smaalendingen forteller de hadde litt kontakt med familien før den fatale søndagen.

- Marita reiste ned til Ljungby fordi det var krisesituasjon der nede. Der hadde de møter med sosialtjenesten, og hun ba om at moren skulle bli avlastet ved at vi kunne ta oss av fireåringen og hans lillebror for en periode. Men det fikk vi ikke lov til, sier Helge Andersson til avisa.

- Det har vært tungt i det siste. Vi vil så gjerne hjelpe til, og kanskje alt hadde vært anderledes om fireåringen kunne ha vært med oss hjem. Men det er lett å si nå, sier Andersson.

TOMT: Den tomme lekeplassen der den drepte gutten og hans søsken lekte før han ble meldt savnet. Ljungby, Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TOMT: Den tomme lekeplassen der den drepte gutten og hans søsken lekte før han ble meldt savnet. Ljungby, Sverige. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer