Vil be om unnskyldning til det britiske folk for Labours bedrag under Irak-krigen

Jeremy Corbyn vil ydmyke tidligere statsminister Tony Blair hvis han blir ny partileder.

DRAR FULLE HUS: Jeremy Corbyn drar fulle hus i Storbritannia, selv om det er ute og det er regn, som her i Newcastle. Foto: NTB SCANPIX
DRAR FULLE HUS: Jeremy Corbyn drar fulle hus i Storbritannia, selv om det er ute og det er regn, som her i Newcastle. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jeremy Corbyn er kandidaten som har mest støtte til å bli ny leder i Det britiske arbeiderpartiet, Labour, etter det smertefulle nederlaget i valget til underhuset i mai.

Til de flestes overraskelse trekker han fulle hus på sine møter, til tross for at 66-åringen alltid har vært en outsider på ytterste venstre fløy i partiet.

Utfordrer partiledelsen Nå utfordrer han partiets establishment med å si at han vil be om unnskyldning til det britiske folk for at Labour under Tony Blairs ledelse dro Storbritannia inn i krigen mot Irak i 2003.

- Så, tida er overmoden for at Labour ber om unnskyldning til det britiske folk for dette bedraget, og til det irakiske folket for lidelsene vi har bidratt til. I vårt Labour vil vi be om denne unnskyldningen, sier Corbyn, ifølge blant annet The Guardian.

Corbyn sier også at Labour under hans ledelse vil involvere Storbritannia i langt færre kriger enn det som har vært det normale i etterkrigstida.

Det betyr at Labour under Corbyns ledelse neppe vil støtte den konservative regjeringens forslag til underhuset om å trappe opp det britiske bidraget til krigen mot Den islamske staten i Irak og Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.