Vil be om varetekt for den 17 år gamle jenta

Drepte Trond Roger Solum (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil be om varetektsfengsling for den 17 år gamle jenta som er siktet for å ha drept en 29-åring i Utskarpen i Rana.

Politiet gikk søndag ettermiddag i gang med avhør av 17-åringen.

Jenta skal ha innrømmet å ha påført 29 år gamle Trond Roger Solum fra Nesna de dødelige knivstikkene på morgenen 17. mai. Hun har ennå ikke tatt stilling til straffskyld.

- Hun er fortsatt siktet for forsettlig drap. Vi begynner å danne oss et bilde av hva som skjedde denne morgenen, sier politiadvokat Linda Rømma i Helgeland politidistrikt til NTB.

Fremstilles for fengsling

Jenta vil bli framstilt for fengsling mandag. Politiet har vurdert saken, og har kommet fram til at de vil be om varetekt, til tross for at den siktede bare er 17 år.

- Det er alltid et ekstra vurderingshensyn når den siktede er så ung, men siktelsen er så alvorlig at vi mener det er nødvendig. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og vil ikke risikere at den skal kunne påvirkes, sier Rømma.

Ifølge politiet var det til sammen fire personer i leiligheten i Utskarpen lørdag morgen. 17-åringen og Solums kjæreste bodde i leiligheten. I tillegg var Solum og en annen person til stede.

- De to vitnene var ikke nødvendigvis i samme rom som siktede og 29-åringen da drapet skjedde. Vi har avhørt begge de to vitnene, og vil snakke med dem igjen, sier Rømma.

Politiet fortsatte søndag de tekniske undersøkelsene på åstedet. Teknikerne fant lørdag en kjøkkenkniv, som de mener ble brukt som våpen.


ETTERFORSKES: Trond Roger Solum (29) ble funnet drept i dette bygget, der den 17 år gamle siktede jenta bor. Foto: Hans Petter Sørensen
ETTERFORSKES: Trond Roger Solum (29) ble funnet drept i dette bygget, der den 17 år gamle siktede jenta bor. Foto: Hans Petter Sørensen Vis mer

Preget

Advokat John Erik Nygaard forsvarer 17-åringen. Han sier til aftenposten.no at klienten har erkjent å ha stukket Solum, men ikke tatt stilling til straffskyld.

- Hun er selvsagt preget av det som har skjedd. Hun er jo bare 17 år, og har behov for oppfølging nå, sier Nygaard.

(NTB)

Vil be om varetekt for den 17 år gamle jenta
DREPT: Trond Roger Solum (29).