Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil be svenskene søke i havet

Thomas (19) sist sett på rekka. Kameratene reagerer på dårlige sikkerhetsrutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To unge par har i ettermiddag vært til avhør som vitner i forsvinningssaken på Stena Saga. 19 år gamle Thomas forsvant fra studentcruiset natt til torsdag og ingen har sett ham siden.

Vitneforklaringene styrker politiets teori om at det hele dreier seg om en fallulykke.

- Satt på rekka

Det ene paret, en mann og en kvinne, snakket med Thomas bak på sjuende dekk. Etter hvert kom det også et annet par til, men disse skal ikke ha snakket med gutten, som var beruset.

- Da de fire gikk videre, snudde de seg. Da så de at han satt på rekka. Dette var ved 00.30-tiden og er siste vitneobservasjon, sier vaktleder ved Oslo politidistrikt, Kjell Pedersen, til Dagbladet.no.

Flere vitner har meldt seg, men ingen andre har hatt liknende nyttige opplysninger i saken.

I morgen vil norsk politi anmode svenske myndigheter om å søke etter gutten i svensk farvann.

- Burde ha noen på dekk

SETT PÅ DEKK: Det siste kameratene så av Thomas var da de forlot vorspielet og satte kurs mot baren. I går meldte en kvinne seg til politiet og sa hun snakket med 19-åringen ute på dekk ved 01-tiden. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SETT PÅ DEKK: Det siste kameratene så av Thomas var da de forlot vorspielet og satte kurs mot baren. I går meldte en kvinne seg til politiet og sa hun snakket med 19-åringen ute på dekk ved 01-tiden. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Informasjonssjef Joakim Kenndal opplyste overfor Dagbladet.no tidligere i dag at reglene pålegger dem kun å gå kontrollrunder på dekk to ganger om dagen. De er heller ikke pålagt å ha overvåkningskameraer på dekk. 

Thomas´ kamerat, Alexander Eckbo reagerer sterkt på det han mener er dårlige sikkerhetsrutiner om bord.

- Det høres ikke bra ut. De burde ikke se på dette som en vanlig tur, men ta hensyn til at dette er en tur med svært mange og fulle ungdommer. De burde hatt én mann på dekk kontinuerlig, sier Eckbo.

- Overvåkingskameraer kan jo ikke redde liv, men gjøre det lettere å finne ut hva som har skjedd i etterkant, sier 19-åringen.

Informasjonssjef i Kenndal i Stena Line sa til Dagbladet.no tidligere i dag at de vil vurdere overvåkingskameraer på ny etter denne ulykken.

image: Vil be svenskene søke i havet
FORSVUNNET: Thomas (19)